Најновије

АМЕРИЧКИ СТРУЧЊАК ОТКРИВА: ЦИА намерно сакрила злочине над Србима у Сребреници, а ево ко је целу причу "гурао" и помагао

Амерички стручњак за радикални ислам и тероризам Роберт Спенсер изјавио је да је Саудијска Арабија утицала на САД како би "нестао" документ о масакру над Србима у околини Сребренице 1993. године.

Насер Орић (Фото: Јутјуб)

Овај аналитичар је у интервјуу Вечерњим новостима, коментаришући недавно откриће тог листа о улози америчких обавештајаца у скривању извештаја о злочинима над Србима у Подрињу, казао да власти Саудијске Арабије имају огроман утицај на државни апарат у Вашингтону.

Тако је дошло до тога да ЦИА 90-их година прошлог века сакрије истину о догађајима у Босни и Херцеговини.

Спенсер је каже да је могуће да САД промене политику према БиХ, али "само у случају заокрета у односима Америке и Саудијске Арабије".

Он је оценио да је некадашњи амерички председник Бил Клинтон "донео катастрофалну одлуку да сарађује са муслиманима током грађанског рата на Балкану".

- Овом одлуком он је омогућио успостављање џихадистичког упоришта, а све под плаштом демократије и права на самоопредељење. Није тешко закључити да је председник Клинтон при доношењу ове одлуке био под утицајем Саудијске Арабије - навео је Спенсер.

Бил Клинтон је омогућио успостављање џихадистичког упоришта у Европи.

Амерички аналитичар на питање "да ли би БиХ могла да опстане као демократска и мултинационална држава упркос растућем утицају неких блискоисточних држава" кратко одговара: "Не".

- Шеријат је неспојив са демократијом. На крају, Босна ће морати да се определи за једно или друго - казао је Спенсер.

Украјина своје јединице код Мариупоља ставила у пуну приправност. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА