Најновије

ЦРНОГОРСКИ ИНКВИЗИТОР ПОНОВО УДАРА НА ПРАВОСЛАВНЕ СРБЕ: Мило прогони свештенике СПЦ рођене ван Црне Горе! За католике друга правила!

Председнику Милу Ђукановићу пошло је за руком да темељно "реформише" Црну Гору, учинивши је антиподом истинске, петровићевске Црне Горе. По правилу, суштина Милових "реформи" садржана је у избацивању Срба из свих сфера од виталног значаја за опстанак једне националне заједнице.

Мило Ђукановић (Фото: Правда)

Лајт-мотив монтенегринске унутрашње и спољње политике могао би се дефинисати реченицом: "Све што је лоше за Србе, добро је за нас!". У том контексту ваља сагледати и настојања да се, не бирајући средства, нанесе штета СПЦ.

У једном од претходних текстова ИН4С истакли су да тврдње Ђукановића и његових послушника како је "неприхватљиво и ненормално да православна црква у Црној Гори буде подређена организацији чије је седиште у другој држави", разоткривају завидан ниво незнања и двоструке стандарде представника власти. Такође, суштински разоткривају и лоше намере према СПЦ, која је утемељила и саму државу Црну Гору.

Жалећи се због "прекограничних епархија СПЦ", Ђукановићу и њему сличним не пада на памет да доведу у питање територијалну организацију католичке цркве! Предочили смо и материјалне доказе да је Которска бискупија везана за Цркву у Хрвата у Хрватској, а Суторина за Цркву у Хрвата у БиХ – што је очит прелазак организационих граница из друге државе у Црну Гору. Два пута. Међутим, представницима режима то ни најмање не смета. Нити Милу пада на памет да покуша да "преуреди" католичку цркву.

Такође, свима је у свежем сећању прогон српских свештеника, монаха и чланова њихових породица који нису рођени у Црној Гори, већ свој статус решавају пријавом боравишта у нашој земљи. Ни протојереј-ставрофор Велибор Џомић није избегао ударе Миловог репресивног апарата, а очито да ће се сличне подлости дешавати и у времену пред нама.

Ипак, када је реч о католичкој цркви, "реформатору" Ђукановићу не пада на памет да броји "крвна зрнца" њиховом свештенству, нити да шиканира оне који су рођени ван Црне Горе.

Наиме, познато је да су барски надбискупи Зеф Гаши (у пензији, био на челу Барске надбискупије од 1998-1916) и Рок Ђонлешај (актуелни) – етнички Албанци са Косова и Метохије. То режиму ни најмање не смета, иако су и они – странци. Практично све везано за римокатоличку цркву у Црној Гори несумњиво је ван поретка у који клептократски режим, пошто-пото, жели да утера Српску православну цркву!

Још једном наглашавамо да нам је драго што режимлије не праве ни најмање проблеме католицима: Међутим, сматрамо да је крајње вријеме да престану са неоснованим нападима на СПЦ и прекину са праксом двоструких стандарда, која је током година постала заштитни знак ДПС-а.

Чувени гуслар посветио стихове срамном учешћу Црне Горе у прослави "Олује". Више о томе ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА