Најновије

ИСЛАМСКА ДРЖАВА НИЈЕ МРТВА! УЗДИГЛА СЕ ИЗ ПЕПЕЛА: Џихадисти имају нови циљ који би могао цео Блицки исток да гурне у пакао!

Стручњаци америчког министарства одбране упозорили су на опасност од поновног јачања Исламске државе у Сирији и Ираку. Како се наводи у извештају генералног инспектора Пентагона, поднетом у уторак, после повлачења америчке војске џихадисти користе слабост домаћих оружаних снага.

Џихадисти ИД (Фото: Јутјуб)

Америчка војска се повукла, иако су Сиријске демократске снаге јасно ставиле до знања да им је потребно више обуке и опреме за борбу против тероризма, истиче се у извештају.

Амерички председник Доналд Трамп прогласио је прошле године победу на Исламском државом у Сирији и наредио повлачење америчких оружаних снага - потез који је наишао на критике како у свету, тако и у Сједињеним Државама, јер се сматра преурањеним.

Како се наводи, џихадистима је циљ да изазове немире у подручјима која су раније контролисали и спрече власти да их ефикасно контролишу.

Стручњаци Пентагона претпостављају да Исламска држава и данас има између 14.000 и 18.000 припадника, од којих су чак 3.000 странци.

Џихадисти протерани у крвавом обрачуну! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА