Најновије

АДЕН ГОРИ: Нови покушај државног удара у Јемену! Пуцњи на све стране! Број погинулих расте из часа у час!

Сепаратисти из Јужног прелазног савета позвали су на смену власти, на челу са председником Јемена Абдуом Рабуом Мансуром Хадијем, ког подржава Саудијска Арабија.

У Адену се воде жестоке борбе (Фото: Јутјуб)

Oдреди сепаратиста су предузели покушај пуча у јужној престоници Адену, где су у подручју председничког дворца напали милитанте исламске оружане милиције „Ислах“. У сукобима има погинулих и повређених.

Раније је заменик шефа Јужног прелазног савета Хани бен Брејк објавио свеопшту мобилизацију, оптуживши председника Абда Рабуа Мансура Хадија за вези са „Муслиманском браћом“. У рукама сепаратиста се налази рејон Хор Максер, одакле прете председничком дворцу „Машик“.

Према подацима „Дејли стара“, ЈУПС, који је формиран 2017. године и који контролише велики део Јужног Јемена, има подршку суседних Уједињених Арапских Емирата, који су учествовали у јеменском конфликту у састав арапске коалиције. Почетком јула, Уједњени Арапски Емирати објавили су да мењају своју политику и почели да повлаче војне контингенте из Јемена.

Пре уједињења северног и јужног дела Јемена 1990. године, на југу је постојала Народна Демократска Република Јемен, са престоницом у Адену.

Прочитајте ОВДЕ оштро саопштење сиријских власти.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА