Најновије

АМЕРИКА И РУСИЈА ЛОМЕ РУКЕ НАД СРБИЈОМ: Због Косова води се рат Москве и Вашингтона, Шиптари и Срби у страху

Хладни рат се поново води, али овај пут на Балкану! Русија и Америка одлучиле су да обарају руке над Србијом и да на питању решења Косова покажу своје мишиће!

Илустрација (Фото: Правда)

Након што су у Србију стигла борбена оклопна возила и мигови из Русије огласио се НАТО који је јасно поручио да чланство Београда у ту организацију није могуће уколико се користи руска техника.

Да то није све и да су Русија и Америка ушле отворених карата на Балкан говори и најновији сукоб садашњег руског амбасадора у Србији и будућег Америчког.

Наиме будући амбасадор САД у Србији Ентони Годфри говорио је у Конгресу о 'малигном утицају Москве у Европи, па и на Балкану', а из Москве поручују да је то "измишљотина Вашингтона у тежњи за глобалном доминацијом."

Амбасадор Русије у београду Александар Боцан Харченко је рекао да Вашингтон "не штеди снаге на незграпну идеолошку борбу и отворено пропангадистичко понашање, не бринући се више о било којим аргументима у прилог својим измишљотинама".

Руски амбасадор је истакао да Москва принципијелно не прихвата логику "супротстављања" и "такмичења" коју таквим коментарима намеће америчка страна.

Боцан Харченко напомиње и да зачуђује то да су међу главним задацима САД у Србији наведени и они који се тичу искључиво унутрашњих послова Србије.

"То представља директно мешање у те ствари. Међутим такав приоритетан задатак као што је активизација рада Специјалног суда за ратне злочине ОВК уопште се не помиње", додаје амбасадор Русије.

Према речима извора из дипломатских кругова све жешћи сукоб треба очекивати на јесен.

- Крајем септембра ће питање Косова доћи на дневни ред као приоритет свих приоритета у Вашингтону, те није искључено да ово "обарање руку" буде још жешће. Тада ће тзв. тешкаши Харченко и Годфри у потпуности заузети своје позиције у Србији те се може свашта очекивати - каже извор.

Према његовим речима није не могуће да се у читаву ствар укључи и Кина, а то би тек онда направило озбиљне пометње и померања на Балкану.

Како је ФСБ уништио терористе Исламске државе погледајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА