Најновије

ТОМА НИКОЛИЋ ГРАДИ ХИДРОЕЛЕКТРАНУ! Грађани шокирани, траже да се не уништава природа!

Мини-хидроелектрана на Пањици за месец дана ће бити завршена, а иза званичног инвеститора "ВСП Енергy" наводно се крије бивши председник Србије Томислав Николић и његов најближи сарадник Недељко Тењовић, директор Канцеларије за сарадњу с Русијом и Кином, пише данашњи "Блиц".

Тома Николић (Фото: Јутјуб)

Тако бар, пише лист, тврде мештани Добраче и људи који су радили на овом објекту чија је вредност око два милиона евра, наводећи да управо због ове двојице високих функционера, локалне надлежне инспекције нису успели да зауставе ову инвестицију, иако је овај објекат почео да се гради у мају прошле године без грађевинске дозволе.

Да је мини-хидроелектрана на Пањици почела да се гради без грађевинске дозволе, потврдили су за "Блиц" у општинској управи Ариља, чија је грађевинска инспекција септембра 2018. забранила градњу, али инвеститор није поштовао одлуку већ је наставио с радовима.

Уместо рушења, инвеститор "ВСП Енергy" за месец дана завршава градњу јер локална самоуправа, накнадно, у децембру 2018. године када је објекат већ био више од половине завршен, издаје овај документ.

То је за лист потврдио и власник компаније Душко Дедовић.

На питање "Блица да ли су поред њега инвститори и Николић и Тењовић, он је, како се наводи, после паузе од неколико секунди, одговорио: "Не познајем их".

На констатацију да Тењовића ипак познаје јер је, како говоре папири, од њега купио земљиште за централу, Дедовић је одговорио да је "у гужви и да не жели да коментарише".

Саговорници "Блица" који су градили мини-хидроелектрану, тврде да су грађани због дивље градње пријављивали инвеститора али да инспекција Ариља није смела да поступи онако како закон налаже.

Лист додаје и да су мештани села Добраче шокирани што је држава дозволила да се због добити неколицине људи уништи опште добро какво је приобаље Пањице.

Војна неутралност Србије не постоји. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА