Најновије

ЂУРИЋ: Напад на младића још један покушај прогона Срба!

Директор Канцеларије за КиМ Владе Србије Марко Ђурић каже да је вечершњи брутални напад ножем групе Албанаца на малолетног младића српске националности у северном делу Косовске Митровице још један покушај да се прогоне Срби из северне Косовске Митровице.

Марко Ђурић (Фото: Канцеларија за КиМ)

Рањавање српског младића Ђурић је окарактерисао као несумњиво међуетнички инцидент и политички инспирисан догађај, уз поруку да је неопходно хитно привођење правди одговорних за тај кукавички напад. 

- Недељама упозоравамо да ће предизборна кампања на Косову и Метохији бити искоришћена за политичку и сваку другу хајку на Србе, и данас се то нажалост и обистинило на бруталнији начин - казао је Ђурић у саопштењу које је медијима достављено из канцеларије за КиМ.

Међународна заједница и њени представници на Косову и Метохији морају учинити све да се заустави тренд радикализације албанког друштва и његово најотвореније склизнуће у шовинизам, поручио је Ђурић.

Он је за РТС изјавио да су Албанци Д.Б. најпре вербално напали, а затим га изболи ножем пошто су упали из јужног у северни део Косовске Митровице код моста у на Ибру. 

- Он је пребачен у здравствени центар у северној Косовској Митровици, где су га наши лекари збринули и он је тренутно стабилно - казао је Ђурић, те поновио да је неопходно да хитно реагују и међународна заједница, али и локалне безбедносне структуре како би ''''ти људи који су то урадили били хитно приведени лицу правде". 

Ђурић је рекао да је овај догађај производ ''''шовинистичке мржње која се недељама и месецима пумпа у албанским медијима, где су Срби означени као главне мете''''.

- Ово насиље према Србима мора одмах да буде најоштрије санкионисано -  закључио је Ђурић. 

Ђурић оплео по Ради Трајковић и Србима са КиМ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА