Најновије

ДОНЕТА ОДЛУКА НА СЕДНИЦИ: Ђиласова Странка слободе и правде одлучила да бојкотује предстојеће изборе!

Странка слободе и правде Драгана Ђиласа донела је данас одлуку да бојкотује наредне парламентарне изборе.

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

Ђилас је на почетку седнице, који је био отворен за јавност, рекао да одлука о бојкоту није одлука о томе да ли изаћи на изборе или не, о броју мандата или финансијама које странке добијају уласком у скупштину, већ одлука о отпору "заробљеној држави".

На питање да ли ће све странке у Савезу за Србију бојкотовати изборе, јер има дисонантних тонова, Ђилас је рекао да он није чуо ниједан дисонантни тон из било које организације, осим појединаца, који, како каже, такође нису против такве одлуке о бојкоту, али сматрају да треба да се организује дебата.

"Господо, на дебату сте имали право до фебруара месеца када сте ставили свој потпис на папир да нећете изаћи на изборе под овим условима, после тога више нема дебате, можемо само да причамо како ће то да се имплементира и како да се изборимо, али не можемо да причамо да ли ћемо да мењамо ту одлуку, јер ми смо људима нешто обећали", рекао је Ђилас.

За идеју прелазне владе Ђилас је казао да је идеја лансирана на такав начин да би Александар Вучић на њу могао да одговара и да се онда људи из опозиције мало деле.

"Имамо 42 захтева која подржавамо, за њихово спровођење је неопходно направити механизам. Да ли је то модел техничке владе која је била у Македонији или Црној Гори, мислим да је још прерано о томе да говоримо. Али ако желите да се смање агресије и да постанемо нормална земља, онда ћемо вероватно доћи до неког облика који ће неке ствари гарантовати и смањити тензије", навео је Ђилас.

Он је на почетку седнице главног одбора апеловао на чланове да се од данас труде да не обраћају пажњу на то што представници власти причају и да говоре оно у шта верују и како земља може да изгледа. Додао је да само тако, по његовом мишљењу, могу да се супроставе актуелној власти.

"Ако останемо на њиховом терену, у блату, они ће нас побеђивати", каже Ђилас.

Он је рекао да су чланови ССП они који верују у ЕУ и да су због тога погођени неким порукама које стижу из те заједнице.

Грађанима, и међународној заједници и Европи, каже Ђилас, шаљу зато исту поруку - да ће се за Србију како је они виде изборити сами и да ником ништа неће дуговати, а кад дођу на власт, улагаће у људе, повећати плате, вратити у државно власништво рудна и шумска богаства, "покренути Србију".

Линта жестоко одбрусио Хрватима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА