Најновије

"КРВ ИМ ЈЕ ЈЕФТИНА БЕЗ ОБЗИРА НА ЧИЈОЈ СИ СТРАНИ": Коалиција предвођена Америком побила преко 80 својих! (ФОТО)

Најмање 80 заробљеника је убијено, а 100 осталих је рањено када су саудијски ратни авиони избомбардовали затвор у јеменском граду Дамару, саопштило је 1. септембра хутско министарство здравља.

Хути (Фото: јутјуб)

Коалицијски авиони предвођени Саудијском Арабијом циљали су на затвор и оближњи колеџ у раним јутарњим часовима. Коалиција је тврдила да Хути чувају беспилотне летелице и ракете у циљним местима.

Председавајући Националног комитета за затворенике Абдул Кадер ал-Мортада открио је да су сви заробљени били борци подржани од Саудијске Арабије које су Хути заробили. Ал-Мортада је тврдио да ће најмање половина заробљеника бити ускоро ослобођена као део размене.

"Циљани затвореници борили су се на фронтовима Шабвах, Таиз, Дали", фронтама дуж границе са Саудијском Арабијом и другим фронтовима ", рекао је ал-Мортада за ТВ Ал-Масирах.

Међународни комитет Црвеног крста потврдио је да је затвор добро познат и да га његов тим у Јемену редовно посећује.

Мохамад Абд ал-Салам, шеф Националне делегације Хута, осудио је масакр рекавши да коалиција вођена саудијом "шаље поруку свим јеменчанима да им је крв јефтина без обзира на чијој си страни."

Коалиција предвођена Саудијском Арабијом и њен главни носилац, САД, тек треба да коментаришу масакр у Дамару. Коалиција је раније тврдила да су њени ваздушни напади изведени „у складу са међународним хуманитарним законом.

Рушевине затвора у Јемену (Фото: southfront. org/ansarallahmc)

Да ли су Руси или Амери избомбардовали џихадисте у Сирији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА