Најновије

ЛИНТА НИКАД БРУТАЛНИЈИ! ОДБРУСИО ХРВАТИМА: За власт у Хрватској НДХ је била права држава хрватског народа!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта сматра да је најновији наступ певача Марка Перковића Томпсона на концерту у Скрадину "још један у низу доказа проусташког карактера хрватске власти".

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Како наводи у изјави за медије, "усташа Томпсон" је и овог пута отпевао песму "Бојна Чавоглаве" а сви присутни следбеници усташког покрета су узвикивали "За дом спремни" уз истовремено подизање десне руке.

Линта напомиње да је и овај концерт финансирала хрватска власт и тиме послала јасну поруку да у суштини подржава јавну употребу усташког поздрава.

Линта истиче да Колинда Грабар Китаровић и Влада Хрватске нису јавно осудили ни отворено величање усташтва на недавном фудбалском турниру у Новиграду код Задра, али ни постављање усташке заставе на православној цркви у српском селу Отишић које се налази између Сиња и Врлике.

"Својом ћутњом су послали злокобну поруку да за и оно мало Срба у Отишићу и шире у Хрватској нема мирног живота", навео је Линта.

Подсетио је да Грабар Китровић и Влада Хрватске нису јавно осудили ни графит који се налази на свега 70 метара од Српске православне цркве у Вуковару и који је исписан 4. августа тј. на дан када је 1995. године почела злочиначка акција "Олуја".

На графиту је писало: "Нека живи Динамо и мајка Хрватска", а поред је велика усташка шаховница са првим белим пољем. Тај график, како каже, и даље стоји и шаље "поруку мржње преосталим Србима у Вуковару", док полиција, додаје, сматра да је јавно постојање усташког грба у складу са законом.

"Све наведене чињенице и многе друге јасно показују да је за хрватску власт геноцидна НДХ била права држава хрватског народа, а усташки зликовци и бандити хероји и борци за слободу хрватског народа", навео је Линта.

По његовој су оцени Андреј Пленковић и његова Влада с једне и Колинда Грабар Китаровић с друге стране прави лицемери, јер, за разлику од Томпсона и многих других Хрвата који отворено величају усташтво, они у јавности причају да је Хрватска тобоже заснована на ЗАВНОХ-у и антифашизму и да то пише у Уставу, док у пракси воде проусташку политику.

Вулин брутално одговорио Xрватима и њиховој председници! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА