Најновије

ПРИВЕДЕНА ДРЖАВНА СТАРЛЕТА: Пијана Душица Јевђеновић урнисала три аутомобила! Направила карамбол на Новом Београду!

Душица Јевђеновић Зарубица (28), некадашња службеница Министарства спољних послова, позната као државна старлета, приведена је прексиноћ након што је пијана, својим "мерцедесом" изазвала карамбол и оштетила три паркирана аутомобила на Новом Београду, сазнаје "Блиц".

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Према информацијама, Душица Јевђеновић Зарубица у четвртак у 18.30 сати управљала је "мерцедесом" када је у Булевару Зорана Ђинђића, код броја 112, изгубила контролу над возилом.

Тешко пијанство

- Њен "мерцедес" се кретао тик уз десну ивицу улице, у ствари, булевара. Како није могла да се концентрише, исправи волан, и крене праволинијски, као на траци, са стране је ударила три паркирана возила и оштетила их, и то "рено лагуну", "тојоту јарис" и "тигуан". Тек када је ударила и трећи аутомобил, њен "мерцедес" је стао, јер му је скроз уништен предњи десни точак, па аутомобил није ни могао да крене даље - сазнаје "Блиц" од извора упознатог са случајем.

Чим се "мерцедес" зауставио, полицијска патрола је дошла на лице места, а из луксузног аутомобила изашла је Душица Јевђеновић Зарубица, по чијем држању је одмах било јасно да није баш најтрезнија.

- Није правила никакве глупости, нити се опирала. Урађен јој је алко-тест који је показао да у крви има чак 1,95 промила алкохола. То се третира као тешко пијанство и одведена је на трежњење, у полицијску станицу Савски венац - наводи саговорник и додаје:

"И на трежњењу се понашала коректно, није била обесна као приликом ранијих сусрета са представницима органа реда."

На трежњењу је била више од 13 сати и пуштена је јуче ујутро.

Казна

Судија за прекршаје тек ће јој изрећи казну због тешког пијанства, а према закону прети јој и 15 дана затвора, од шест месеци до годину дана забране управљања аутомобилом и одузимање чак 16 бодова. У пракси је казна затвора углавном замењена новчаном, и то износом већим од 100.000 динара. Осим што ће вероватно уплатили износ у републички буџет, Душица Јевђеновић Зарубица ће морати да исплати одштету и власницима три оштећена аутомобила - а та сума ће сигурно бити неколико хиљада евра.

Душица Јевђеновић је јавности у Србији постала позната управо по сусрету са полицајцима 25. јун 2015, својој бахатости и позивања на дипломатски пасош, због које је и добила титулу државне старлете. По свему судећи, та охолост, током које је полицајцима претила и једном чак прснула сузавац у лице, спласнула је протеклих година, што потврђује њено понашања приликом провођења на трежњење.

Те јунске ноћ, Душица и њен брат Иван су напали полицајце испред стана у коме су живели у Новом Београду. Бојан Миленковић и Милан Луковић, позорници из ПС Нови Београд, дошли су по пријави комшија који су сумњали да Иван обија аутомобиле. Испоставило се да је био пијан, те да није могао да откључа свој аутомобил. Када су му полицајци пришли и тражили документа, почео је да их псује и вређа. Душица је чула вику, сишла је из стана и почела полицајцима да прети утицајном особом на високом положају која ће их "уништити и оставити их без посла". Показивала је дипломатски пасош и говорила да ради у Министарству спољних послова.

Напад на полицију

То јој није било довољно, те је полицајца Миленковића попрскала сузавцем у лице, због чега је он без свести пао на земљу. Душица је покушала да сузавцем испрска и другог полицајца Луковића, али ју је он савладао. Душица и брат су се прво бранили да нису криви, те да су наводно полицајци прекорачили овлашћења. На суђењу је навела да има дете, да се издржава од алиментације од 1.000 евра, али никада није откривено ко је отац њеног сина, иако су медији спекулисали да је то један утицајни, старији политичар. На крају је са тужилаштвом потписала споразум о признању кривице, па се уместо казне од једне до осам година робије, извукла се с условном казном. Осуђена је на 22 месеца условно, а њен брат Иван на 18 месеци, условно на четири године.

У браку са криминалцем

Душица се у међувремену венчала са Миливојем Зарубицом, званим Пуја, "балканским краљем трговине људима". Свадбу су направили у једном луксузном ресторану у Нишу, а након тога добили су и дете. Пре само неколико месеци, "државна старлета" је поново била у жижи јавности након што су поједини медији објавили њену причу да мужу опрашта што ју је физички малтретирао. Њу је наводно супруг давио, почупао јој косу и нокте и психички је малтретирао.

Последице Душичиног бахаћења

Казна - 15 дана затвора, или глоба не мања од 100.000; забрана управљања возилом од 6 до 12 месеци

Штета - најмање неколико хиљада евра - што на њеном “мерцедесу”, што на три оштећена аутомобила

Одузети саобраћајни бодови - 16

Погледајте ОВДЕ  снимак сукоба мештана и инвеститора хидроелектране.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА