Најновије

РУСИ ПОБЕСНЕЛИ: Америчко бомбардовање Сирије ће имати озбиљне последице! Прекршили све споразуме, нити су нас обавестили!

Вашингтон, кршећи све споразуме и, без обавештења Москве и Анкаре, извео је ваздушни напад у подручју Марет-Мисрина и Кафер-Хаја у провинцији Идлиб, саопштио је Центар за мирење зараћених страна.

Једно од бомбардовања у Сирији (Фото: Јутјуб)

Како су објаснили у Центру, од шест ујутру 31. августа, на иницијатову Русије и Турске, сиријска војска је једнострано објавила прекид ватре у зони деескалације, о чему су обавестили представнике свих зараћених страна. Како се претпоставља, примирје ће омогућити цивилима да преко хуманитарних коридора напусте Идлиб.

Последњих 24 часа авијација Ваздушно-космичких снага Русије и Ратног ваздухопловства Сирије прекинуле су летове изнад Идлиба. Ипак, како се наводи у Центру, у 15:00 Америка је извела вазушни напад који је изазвао многобројне жртве и разарања.

Америчка страна је саопштила да је том приликом био уништен „командни центар Ал Каиде“ у Сирији који је претио америчким грађанима.

„САД су својим акцијама ставиле под знак питања даље очување примирја у зони деескалације Идлиб, док су га саме прекршиле. Без обзира на гранатирања оружаних формација које су изазвале амерички напад, сиријска војска оставља на снагу мораторијум на вођење борби“, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како су нагласили у ресору, овакве акције америчке стране изазивају чуђење, узимајући у обзира Вашингтон оптужује Москву и Дамаск за „неселективну употребу авијације“ у Идлибу.

Прочитајте ОВДЕ  све о овом нападу.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА