Најновије

"Ваших злочина у Јасеновцу и Јадовну гадили су се и Немци!": Вулин брутално одговорио Xрватима и њиховој председници!

Министар одбране Александар Вулин данас је поводом изјаве хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да су Хрвати дали највећи допринос победи над фашизмом рекао да она може да лаже цитав свет, али да Срби и Хрвати знају да су Хрвати уверено и до последњег дана били уз нацисте.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

"Хрватских злочина у Јасеновцу и Јадовну су се гадили и Немци, а Колиндих лажи гади се сваки антифасиста", поручио је Вулин.

Он је оценио да Китаровић још увек "не може да се отрезни од пијанства на прослави злочиначке акције Олуја" и да се само тако може објаснити њена изјава да су Хрвати дали највећи допринос победи над фашизмом.

"Рећи такву гадост мозе само следбеник Павелића који ужива да се руга жртвама усташких кољача. Антифашистички устанак у Хрватској је подигнут у месту Срб, и да ли мозе бити дилеме ко га је подигао", изјавио је Вулин.

Он је нагласио да је Независна држава Хрватска створена вољом огромне већине Хрвата, која је како је говорио Туђман "израз повјесне тежње Хрвата за државом" била најстрашнија фашистичка творевина, место са логором за децу где је заклано 20.000 малих Срба, Јевреја и Рома.

"Хрватска држава на своју срамоту и узас слободног света 80 година касније јос увек не жели да се одрекне усташког режима. Колинда Грабар Китаровић је полагала венце на гробове усташа у Блајбургу. Да ли су они били антифиашистички борци и да ли је Јасеновац допринос Хрвата борби против фасишзма", упитао је Вулин.

Хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић изјавила је раније данас да је хрватски народ, сразмерно броју становника, највише допринео антифашистичкој борби у Европи.

Она је на обележавању 80. годишњице почетка Другог светског рата у Пољској рекла да је у антифашистичкој борби учествовало више од пола милиона Хрвата.

Вулин подржава критике Вучића и охрабрује га! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА