Најновије

КИМ ЏОНГ УН ЖЕЛИ САСТАНАК СА ТРАМПОМ ЛИЦЕ У ЛИЦЕ: Ево шта планира лидер Северне Кореје

Северна Кореја је, по свему судећи, спремна да настави дијалог са Сједињеним Америчким Државама на тему денуклеаризације, саопштено је из министарства спољних послова ове земље.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Заменица министра спољних послова Северне Кореје, госпођа Чо, поручила је да је њена земља вољна да настави свеобухватне разговоре у окружењу које буду договориле обе стране.

Њена изјава је уследила након што је амерички државни секретар, Мајк Помпео, изразио очекивање да ће дијалог о нуклеарном наоружању имати свој наставак.

Неколико сати након што је заменица министра саопштила добре намере своје земље, Северна Кореја је наводно лансирала два пројектила кратког домета и тиме наставила праксу тестирања ракета.

На првом састанку двојице председника, Доналда Трампа и Ким Џонг Уна, уговорили су потпуну денуклеаризацију Корејског полуострва, али без прецизирања начина за реализацију тог плана.

Дискусија о детаљима решења за разоружање прекинута је у фебруару, током другог самита у Ханоју.

Шта је поручила Северна Кореја?

Госпођа Чо је у понедељак изјавила да је Северна Кореја спремна да се суочи са Америком "лицем у лице", у време и на месту које стране буду уговориле крајем овог месеца. Ову прилику је искористила и да позове званични Вашингтон да на састанак дође са новим идејама ако настоји да постигне одржив споразум.

“Желим да верујем да ће Сједињене Америчке Државе понудити решење које ће одражавати интересе обе стране и да ће као такво бити прихватљиво за нас”, била је јасна заменица министра.

Како подсећа Би-Би-Си, последњи самит Трамп-Ким окончан је након што стране нису успеле да постигну договор о укидању санкција.

У јуну су се севернокорејски и амерички лидер састали у демилитаризованој зони између две Кореје.

Током кратке дискусије двојица председника су се усагласила око циља да се дијалог настави, али то се још увек није десило.

“Имам добре односе са председником Кимом. Састанци су увек паметно решење. Видећемо шта ће се дешавати убудуће, рекао је Трамп у понедељак.

Шта је са новим нуклеарним тестовима?

Јужнокорејски војни званичници кажу да су у уторак око 7 часова испаљена два пројектила у правцу мора.

Тестови су изведени према истоку, из провинције Јужни Пјонган, док су пројектили прешли око 330 километара. Као одговор на овај догађај, одржан је састанак Савета за националну безбедност.

Прочитајте ОВДЕ какав је прљави трик хтео да изведе Израел, а тиче се шпијунаже.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА