Најновије

СЕВАЈУ ВАРНИЦЕ У ОПОЗИЦИЈИ: Ђилас мисли да му Сергеј краде гласаче! Пале и јавне прозивке!

Председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић и лидер СЗС Драган Ђилас све мање могу политички да се сложе, а највећи камен спотицања су избори, и то да ли ће их ПСГ бојкотовати или не.

Драган Ђилас и Сергеј Трифуновић (Фото: Јутјуб)

Ђилас се нарочито разбеснео када је Трифуновић написао: „Ја сам прецедник и нисам за бојкот, већ мислим да је излазак уједињене опозиције у једној или две колоне практичније решење“. Њега је заплашило то што ће, ако изађе на изборе, Трифуновић покупити гласаче који би потенцијално припадали делу опозиције из СЗС, открива извор.

Скида га с трона

- Ђилас апсолутно страхује шта ће Трифуновић да одлучи, јер је свестан да се није одмах приклонио његовом ставу о бојкоту и да су велике шансе да изађе на изборе. То би значило да Трифуновић може да покупи кајмак од деветомесечних протеста и добије за себе све те гласаче који немају јасну политичку опредељеност, него гласају само против актуелне власти. Због тога је Ђилас побеснео и Трифуновића уопше не види као тимског играча, као што је то било у старту његове политичке каријере, када му је пружио залеђину. Сад мисли да може да га сруши са опозиционог трона - каже извор.

Пале јавне прозивке

Да постоје тензије и неслагања међу овим лидерима опозиције, може се закључити и из последњег Трифуновићевог твита, у ком прозива „лидере и промотере бојкота“.

- И даље не знам да ли ћемо ми ући у бојкот или не. Нисам апсолутиста и тај став ће се решити на нивоу органа ПСГ. Ја само питам, како лидере тако и „промотере“ бојкота: имате ли јасну идеју шта радимо у бојкоту? Који су нам поступци? Шта је план? И не чух ништа - написао је Трифуновић.

Политички аналитичар Бранко Радун каже да је могућ сценарио да Трифуновић добије добар део гласача СЗС.

- Јасно је да је Ђилас тај који свима намеће идеју бојкота јер он доминира на опозиционој сцени и има јаке финансијске ресурсе, па му није ни битно да ли ће да уђе у парламент или не. Ако би Сергеј изашао на изборе, могао би да покупи добар део његових гласача, а онда би била опасност да се Ђиласова политичка опција распадне, тако да је логично да му се та идеја не свиђа - каже Радун.

Пропали договори ДСС и Шапића о коалицији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА