Најновије

ЗАХАРОВА ОПЛЕЛА ПО УКРАЈИНИ: Они су ти који руше примирје а не Доњецк и Лугањск! (ФОТО)

Извештај специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а у Украјини показује да Оружане снаге Украјине нарушавају примирје у Донбасу чешће него Доњецка и Луганска Народна Република, саопштила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: ria.ru)

„Објављујем податке припремљене на основу информација ОЕБС-ове посматрачке мисије у Украјини за крај јула и средину августа 2019. године. Сада га можете видети и на инфографици. То више није тренд, већ систем“, рекла је Захарова.

Захарова је објавила инфографику састављену на основу извештаја посматрачке мисије ОЕБС-а у Украјини за период од 31. јула до 18. августа 2019. године. Током назначеног периода, у ситуацијама када је било могуће одредити страну која пуца, Оружане снаге Украјине (ВСУ) прекршиле су примирје 1.360 пута, а ДНР и ЛНР за исти период 527 пута. У случајевима када је било могуће да се одреди страна која нарушава примирје, ВСУ је отворио ватру 499 пута, а ДНР и ЛНР 180 пута.

Украјинска војска је 33 пута ометала рад беспилотних летелица посматрачке мисије ОЕБС-а, а ДНР и ЛНР 16 пута. У извештају се истичу и 333 случаја одсуства војне технике Оружаних снага Украјине на местима предвиђеним за њихово складиштење. Када су у питању ДНР и ЛНР, десило се 145 таквих случајева.

Во время интервью Алексею Венедиктову на «Эхе Москвы» пообещала дать материалы о количестве нарушений огня в Донбассе...

Posted by Maria Zakharova on Monday, September 9, 2019

„Разговарали смо о статистици за 2018. годину, али смо затим одлучили да направимо прорачун за садашњи тренутак, сада већ под новом Владом у Кијеву“, објаснила је Захарова.

Наталија Поклонска жестоко одбрусила Америма! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА