Најновије

НОВА САЗНАЊА: Амерички шпијун из Кремља последњи пут виђен на Балкану, медији спекулишу да је да је убијен на овом месту! (ВИДЕО)

Драма о америчком шпијуну у Русији добила је нови обрт када су медији објавили да је реч о Олегу Смоленкову, члану администарације Владимира Путина који је нестао 2017. године.

Шпијунажа (Фото: pixabay. com)

Позивајући се на неименоване изворе из Беле Куће, Си-Ен-Ен је известио да је извесни шпијун склоњен из Москве због опасности да би га могао разоткрити лично председник Трамп. Шпијун је повучен након што су у мају 2017. године Вашингтон посетили руски шеф дипломатије Сергеј Лавров и амбасадор Сергеј Кисљак.

Сем што тврди да се ради о шпијуну највишег ранга, Си-Ен-Ен није открио његов идентитет.

Простом претрагом интернета, медији су закључили да се може радити само о Олегу Смоленкову који је нестао у јулу исте године у Црној Гори. Портпарол Кремља Дмитри Песков потврдио је његово постојање, али је истакао да он никада није имао директан контакт са Путином.

Смоленков је пре 2010. године радио у руској амбасади у Вашингтону, а после и у владиној канцеларији, пре него што је постао државни саветник треће класе у Москви. Са женом и троје деце отишао је 4. јула 2017. на одмор у Црну Гору, где су сви нестали без трага.

Након његовог нестанка Русија је покренула истрагу о убиству. Поступак је више пута обустављан, па поново покретан.

Према писању "Daily Storm", Смоленкова жена имала је неколико налога на друштвеним мрежама на које се неко логовао недељама након нестанка.

Иако је могуће да је породица убијена у Црној Гори, вероватнији је сценарио по коме они сада живе у предргађу Вирџиније под заштитом америчке владе, пише истраживачки портал "Bellingcat", специјализован за проверу чињеница.

Постоје записи из 2018. године по којима су "Олег и Антонија Смоленко", брачни пар истог имена као онај који је нестао у нашем комшилуку, купио кућу у приградској Вирџинији за 920.000 долара.

Новинари Ен-Би-Сија су посетили кућу, али су их по доласку пресрели "младићи у СУВ-у" који су надгледали имање.

Шеф Беле куће Доналд Трамп изјавио је да о афери коју је открио Си-Ен-Ен ништа не зна. 

- Што се мене тиче, у реду је шта год да је ЦИА одговорила. Ја не знам ништа - рекао је Трамп.

Како су се Руси осветили џихадистима за Хмејмим, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА