Најновије

УСТАШЕ ПРОВОЦИРАЈУ: Неће се Вучић шетати по Хрватској! Овако им је Вулин одговорио

Бивши хрватски премијер Зоран Милановић поручио је да се председник Србије Александар Вучић неће шетати „лијепом њиховом“ уколико он буде нови председник Хрватске.

Вучић и Вулин (Фото: Министратсво одбране Србије)

Беснео

Милановић, иначе председнички кандидат опозиционе СДП, казао је да ће, наследи ли Колинду Грабар Китаровић (ХДЗ), са српским властима сарађивати тек колико буде морао. Председнички избори, уочи којих Милановић кампању води уз слоган „Председник с карактером“, одржаће се крајем године.

- Тај режим у Београду је режим с којим ћу радити колико будем морао радити. Али неће ми се овде шетати Вучић по Хрватској. Неће ми бити гост у оваквим околностима. Неће! - викао је Милановић у емисији „Недељом у два“ на ХРТ. Није желео да одговори шта је предуслов да председник Србије дође у Загреб.

Хрватска политика, како оцењује министар одбране Александар Вулин, према Србији се води као последица нечисте савести и дубоких комплекса.

Хтео да нам нашкоди

- Зато и нема разлике између власти и опозиције кад је у питању однос према Србима и Србији. Вучић води одговорну политику очувања мира на Балкану, али и одбране интереса Србије, зато га у Хрватској толико и мрзе. Милановић је имао прилику да буде поражен кад је покушавао да нашкоди Србији и кад је морао да се повуче пред ставовима Вучића. Зато и не може да сакрије колико је у њему зависти и фрустрације - констатује Вулин.

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је наступ Милановића слика садашње Хрватске:

- Они се такмиче у мржњи према Србији. Нико не може да одређује где ће председник Србије ићи - казао је српски шеф дипломатије.

Подсетимо, ово је само још једна у низу провокација из Хрватске, која је пре неколико дана делегацији Војске Србије забранила улаз у ту државу.

Милановићеви испади

-септембар 2015. Запалио регион током мигрантске кризе казавши да Србија, уместо у Хрватску, избеглице шаље у Мађарску и Румунију, уз поруку: „Шарај мало, брате“

-јун 2016. Вређао Србе рекавши да су „шака јада“ и „нема их десет милиона, а је*оте, желе бити господари пола Балкана“

-јун 2016. Претио да ће Загреб блокирати преговоре Србије са ЕУ

-јун 2016. Говорио да ће основати специјални суд којим ће прогањати Србе који су починили злочин на КиМ

-август 2015. Причао да му је деда усташа иако је његов отац био у партизанима

Стефановић о хрватској забрани делегацији

 Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је да је забрана делегацији Војске Србије да у Хрватској присуствују обележавању дана јасеновачких новомученика политичка демонстрација хрватских власти, што је скандалозно, поготово зато што то раде на теми антифашизма:

- То је ствар на којој Хрватска мора на унутрашњем плану да поради. Напросто, не може се величати нацистички режим Хрватске у Другом светском рату. Морају да се суоче с тим да су на њиховој територији били концентрациони логори за децу. То су монструозне ствари.

Који су разлози зашто у Чешкој расте идеја да се повуче признање Косова прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА