Најновије

ЗАР НЕКО И ДАЉЕ ВЕРУЈЕ У ЗВАНИЧНУ ВЕРЗИЈУ РУШЕЊА?! 10 теорија о томе шта се крије иза напада на Америку!

На данашњи дан Америка обележава 18 година од терористичког напада који се догодио 11. септембра 2001.

Напад на куле близнакиње у Њујорку (Фото: Јутјуб)

И данас, после толико година, многи сумњају у званичну верзију ове трагедије.

Доносимо вам десет могућих разлога који и даље наводе многе на сумњу да званична теорија о 11. септембру није истинита.

10. Да ли су тако просечни и лоши пилоти уопште могли да управљају тако моћним авионима?

Бројна питања се постављају о способности терориста да управљају авионима који су се закуцали у Близнакиње и Пентагон. Није се, наиме, радило о малим авионима, већ о огромним путничким млазњацима. Разни ТВ програми покушали су преко симулатора лета и професионалних пилота да виде колико је тешко управљати тим мрцинама у лету.

Показало се да неискусни пилоти не би били у стању да усмере велике путничке авионе тачно у мету (што се посебно односи на Лет 77 који је погодио Пентагон), јер су чак и искусни професионални пилоти имали проблема са управљањем.

Тренер пилота из Сан Дијега Рик Гарза учио је терористе да лете. Иако је користио малене авионе са једним мотором, није могао да их пусти да прођу, него их је чак замолио да напусте курс јер су били толико неспособни.

9. Одговор НОРАД-а

С обзиром на то да се Северноамеричко заповедништво за ваздушну одбрану (НОРАД) уопштено сматра најсофистициранијим противваздушним системом одбране на свету, разумљиво је зашто се неки људи питају како то да нити једног од четири отета авиона нису пресрели ловци стационирани у оближњој ваздушној бази Ендрјус.

Ово је кључна ствар за многе истраживаче који се питају како је дозвољено да се отмице догоде. Некима је незамисливо да власти нису подигле пресретаче, посебно ако су били свесни да је "нешто кренуло по злу" добрих 30 минута пре него што се први авион закуцао у Светски трговонски центар.

Ради поређења, ти константно "спремни на полетање" пресретачи само су током 2000. полетели 129 пута. Исто тако треба напоменути да није потребно пуно да се пресретач пошаље у ваздух. Ако авион и најмање скрене са планираног курса или ако је контакт изгубљен на само неколико минута, шаљу се борбени авиони.

Ако постоји и најмања сумња да се ради о ситуацији за узбуну, третира се као ситуација за узбуну. Али, упркос томе, 11. септембра пресретачи нису узлетели, или барем не на време.

8. Тврдње о експлозијама и бомбама

Постоје бројне теорије према којима су Близнакиње срушене контролисаном експлозијом. На друштвеним мрежама се редовно појављују видео снимци који "доказују" ту тврдњу. Али, не ради се о новој тврдњи. Готово одмах после урушавања неки људи су тврдили да су чули експлозије из унутрашњости зграде. Чак су и неки ватрогасци који су били на лицу места тврдили то у изјавама медијима. Јасно, разумљиво је да је у то време владала велика конфузија.

Особа за коју се верује да је одговорна за теорију о "‘контролисаном рушењу" је Дејвид Ростчек. Када је видео рушење на телевизији, на интернету је објавио реченицу: "Изгледа попут контролисаног рушења и ако не чујемо више о томе следећих неколико дана онда је нешто стварно проблематично с тим".

Тврдње о експлозији и бомбама постоје и у случају Пентагона. Април Галоп радила је у Пентагону и била је унутар зграде са својим младим сином. Није крила своје тврдње како је експлозија сличнија детонацији бомбе протресла зграду.

Неколико минута када се то догодило, каже да је изашла босонога из зграде кроз рупу коју је наводно направио огромни путнички авион. Али, она није видела нити остатке летелице, нити лешеве путника, нити њихов пртљаг. Била је толико уверена да је читава званична прича потпуна лаж да је чак покушала и да тужи владу САД-а (у случају Галоп против Чени). Нема ни потребе наглашавати да се суочила са бројним нападима због свог "неамеричког" понашања.

7. Говор Доналда Рамсфелда 10. септембра

Дан пре напада 11. септембра тадашњи министар одбране Доналд Рамсфелд објавио је да ће доћи до великих резова у Пентагону како би се ослободили милиони долара за оружје и операције. Уз то је и тихо признао да није познато где је нестало 2.3 трилиона долара. Утврдио је да ће Пентагон да делује учинковитије и да же лакше да уђе у траг несталом новцу. Чак је изјавио и да ће старе и неучинковите системе рачунања који су пратили сваку владину одбрамбену трансакцију преправити да би се дељење информација учинило лакшим и прецизнијим.

Пред националним и међународним медијима, Рамсфелд је изјавио да не напада Пентагон, већ да иде да га "ослободи". Мање од 24 сата касније, Пентагон је поново у вестима као трећа мета терориста.

6. Избрисани системи рачунања

Можда оно што је учинило горепоменути говор Доналда Рамсфелда још више сумњивим управо је чињеница да се сав хардвер (као и све белешке тамо складиштене) налазио баш на месту у које се забио Лет 77. Штета је била толика да су све белешке потпуно уништене и ништа није могло да се поврати.

С обзиром на то да је и сам Рамсфелд навео да се 2.3 трилиона долара изгубио траг, тај је новац теоретски нестао у диму 11. септембра 2001. Они који верују у тврдње о "црним фондовима" и финансирањима која званично не постоје, нису могли да не примете да је 2.3 трилиона долара управо постало доступно властима да их потроше и уложе како год желе.

Где су нестали трилиони долара о којима је и сам Рамсфелд говорио дан пре напада? Јасно, за ово нема доказа, све је само спекулација. Али то је и смисао црних фондова. Али, несумњива је чињеница да је 2.3 трилиона долара остало заувек изгубљено унутар система после трагичног догађаја код Пентагона.

5. Друге теорије у вези са Летом 77

Хани Хањор, особа која је наводно управљала Летом 77, наводно није била у стању да управља и тако прецизно дда закуца авион у Пентагон. Посебно не под углом потребним за наношење толике штете.

Само неколико недеља пре напада, званичници ваздушне луке у Мериленду хтели су да провере да ли Хањор стварно има пилотску дозволу када је покушао да унајми мали авион. Инсистирали су да направи пробни лет. Један од инструктора изјавио је да Хањор једноставно није био у стању да пилотира, па су одбили да му изнајме авион.

Осим тога, телефонски позиви из Лета 77 само неколико минута пре пада наводно су били лажни. Неки верују да су позиви створени технологијом која је мењала гласове. Идеје шта се стварно догодило са правим путницима разнолике су, од тога да су сви добили нове идентитете па до тога да су једноставно поубијани.

Колико год лудо ове теорије звучале, усамљени чудаци нису једини који у њих верују. Бројни академици, научници, бивши војници и обавештајци одбијају да поверују у званичну верзију.

4. Тврдње о пројектилима

Још једна тврдња о нападу на Пентагон подупире оно што говори Ејприл Галоп. Пензионисани генерал Алберт Н. Стаблебајн изјавио је да може да докаже да није авион оно што је погодило Пентагон. Стаблебајн је јавно проговорио о својим тврдњама. Иако је у почетку веровао у званичну верзију, предомислио се када је детаљније анализирао напад на Пентагон.

Затим је почео да открива оно за шта верује да је прикривање истине монументалних пропорција. Стаблебајн тврди да су око Пентагона биле искључене све камере осим једне. Власти су у јавност пустиле пет сличица филма које наизглед приказују авион како удара у зграду. Стаблебајн тврди да снимак у ствари приказује пројектил, али да су слике лагано измењене. Да ли је то била бомба коју је чула Ејприл Галоп?

Постоје тврдње да су током напада били искључени ПЗО системи око Вашингтона. Други тврде да су чули речи: "Пентагон је погођен пројектилом!".

3. Лет 93 и бели авион

Авион на који се често заборавља у расправама о нападима 11. септембра је Лет 93. Конкретније, како је завршио на земљи? Током божићног говора војницима стационираним у Багдаду 2004., Доналд Рамсфелд је признао да су тај авион срушили амерички ловци. Теоретичари завера одмах су се бацили на ту Рамсфелдову изјаву, док је званични Пентагон једноставно рекао да се политичар "лоше изразио".

Званична прича тврди да су сами путници савладали терористе, али да се током борбе авион срушио у поље у Пенсилванији. Али, готово одмах су се појавиле гласине да су га срушили борбени авиони.

Да све буде још чудније, мистериозни бели авион виђен је како кружи изнад Беле куће мало пре или баш када су погођени Пентагон и Близнакиње. Џон Кинг, дописник Беле куће за СиЕнЕн изјавио је уживо: "Иначе не виђате авионе изнад Беле куће. То је забрањено подручје". Затим је додао да је "тајна служба јако забринута због њега".

Да ли је тај мистериозни авион затим усмерио своју пажњу на Лет 93 после напуштања ваздушног простора Вашингтона, није познато. Исто тако не знамо одакле је дошао, где је ишао, нити ко је био у њему.

2. ЦГИ технологија

Сигурно сте на интернету видели бројне примере како се помоћу ЦГИ технологије стварају илузије које изгледају као да су праве. Можда сте исто тако видели видео који показује снимак другог авиона како удара Јужни торањ.

У тврдњи која је бизарна колико је и фасцинантна (у смислу технологије потребне да се тако нешто постигне) бивши пилот ЦИА-е Џон Лир тврди да ниједан авион није погодио Близнакиње, већ да је све то била ЦГИ илузија, темпирана да "погоди" сваки од торњева у трену када дође до експлозије. Његове тврдње се углавном само критикују и обично се одбацују без размишљања.

1. Физички аргумент

Као и ЦГИ видео клипови, по друштвеним мрежама круже и тврдње које се могу свести на то да "гориво за млазне моторе не топи челичне греде". То се односи на тврдњу коју многи људи одбијају, а која гласи да је урушавање Близнакиња последица интензивне врућине због запаљеног горива.

Чак и да се то догодило, тврде, сигурно се не би догодило два пута за редом. Чак и неки стручњаци за грађевину верују да је рушење Близнакиња (и зграде 7 мало касније) резултат контролисане експлозије бомби унапред постављених у потпорне греде грађевина.

Јасно, постоје и контрааргументи за све ове тврдње. Док је могуће да се греде не би стварно отопиле, исто је тако могуће да би довољно ослабиле да угрозе стабилност грађевине.

Прочитајте ОВДЕ  какво то ново моћно оружје има САД у Пацифику.

Извор: net. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА