Најновије

ШАРИЋ НА СУЂЕЊУ ПОВУКАО НЕВЕРОВАТАН ПОТЕЗ: Сви у судници су занемели! Овим је дошло до потпуног обрта и блокирања пресуде!

Дан уочи заказаних завршних речи у поступку који се води против Дарка Шарића због прања пара од кокаина, осуђени нарко-бос отказао је пуномоћје својим адвокатима и тражио изузеће судије.

Дарко Шарић (Фото: јутјуб)

Суђење Дарку Шарићу и још 16 оптужених за прање новца у Србији убацивањем прљавог новца у легалне токове, након осам година, ове недеље ушло је у завршницу. Након извођења свих доказа Специјални суд у Београду заказао је за данас завршне речи.

Потпуни обрт

Осуђени нарко-бос из Пљеваља одлучио је да потпуно блокира процес отказујући свим својим адвокатима пуномоћје. Шарић је према незваничним информацијама затражио и изузеће судије у поступку.

Према Закону о кривичном поступку наставак суђења моћи ће да се реализује тек након што се Шарићу доделе нови браниоци по службеној дужности. С обзиром на сложеност предмета процеса који траје већ осам година, нови браниоци ће морати да упознају све доказе, вештачења, саслушања... За то ће им бити потребно доста времена. Суђење, такође, неће моћи да се настави и док суд не одлучи по захтеву Шарића за изузеће судије. 

Када се све то узме у обзир суђење је блокирано до даљњег.

Овај корак Дарка Шарића потпуно је нејасан, пошто је осуђени нарко-бос током процеса дугог осам година често истицао своје незадовољство трајањем суђења. 

Шарићу и члановима његове групе суди се јер су према оптужницама тужилаштва 22 милиона евра зарађена шверцом кокаина убацили у легалне токове и послове у Србији. Новац од продаје кокаина, који је набављан у земљама Јужне Америке, преко офшор компанија пребациван је у Србију и уплаћиван на рачуне домаћих предузећа и појединих банака. Ова средства коришћена су за приватизацију друштвених предузећа, али и куповину некретнина и земљишта.

Суђење траје већ готово осам година, а три пута је кретало из почетка због промена у судском већу.

Нарко-бос из Пљеваља осуђен је иначе средином децембра прошле године, на поновљеном суђењу, првостепеном пресудом на 15 година затвора као вођа организоване криминалне групе која је дистрибуирала и продавала кокаин на подручју Јужне Америке и Европе. 

Зољом разнео врата фирме за технички преглед у Београду! Више о томе прочитајте ОВДЕ

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА