Најновије

Уживајте у музици јединственог египатског оркестра који чине музичари са оштећеним видом!

„Al Nour Wal Amal“ јединствени египатски оркестар музичара са оштећеним видом биће у посети Србији у периоду од 18. до 25. септембра.

Фото-Промо

Амбасада Арапске републике Египат најављује посету јединственог оркестра који чине слепе жене музичари које изводе западне класичне и оријенталне композиције, „Al Nour Wal Amal“, који ће боравити у Србији од 18. до 25. септембра. Оркестар садржи све четири секције инструмената: жичане, дувачке, лимене и удараљке, а музичари наступају без читања музичких нота Брајевом азбуком и зависности од палице маестра.

„Веома смо срећни што ће оркестар наступити у „четири угла Србије“ тј. у Ужицу, Крагујевцу, Новом Саду и Београду“, истакао је Амбасадор Египта у Србији Амр Алгувејли, изразивши најдубљу захвалност градоначелницима Ужица и Крагујевца, Покрајинском секретаријату за културу Војводине, као и Градском секретаријату за културу града Београда, за улагање ресурса у реализацију ове изузетне културне активности. 

Наступи су отворени за ширу публику, и то 19. септембра у 19 часова у Ужицу (Народно позориште Ужице), 21. септембра у 20 часова у Крагујевцу (Хала средње школе), 24. септембра у 19 часова у Новом Саду (Студио М), док ће Београђани имати прилику да уживају у овом спектаклу, 23.септембра у 19 сати.

„Предстојећа посета представља јединствену прилику за показивање изванредних талената и хвале вредне посвећености која доприноси даљем зближавању српског и египатског народа“, рекао је Алгувејли.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА