Најновије

РЕЗУЛТАТ КОЈИ ЗАПАД НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Учинили су све али је Путинова “Уједињена Русија” глатко победила

Упркос стручним прогнозама и позивима опозиције да не гласају за владајућу странку, Уједињена Русија успела је да задржи већину заступничких места у готово свим регијама, јавља Der Spiegel. Такође, кандидати из Уједињене Русије су победили у свим регијама на изборима за гувернере.

Путин (Фото: kremlin.ru)

На регионалним изборима у Русији су познате опозиционе личности, којима није било допуштено кандидовање због пресуда за кривична дела, позвале на “паметно гласање”, пише Der Spiegel. Саветовали су грађанима земље да дају свој глас за било кога, само не за представнике Уједињене Русије. Ипак, “странка Кремља” је победила,  задржавши већину заступничких мандата у готово свим регијама, напомиње немачки медиј.

На изборима за московску Градску Думу, кандидати Уједињене Русије су изашли као „независни“ и нису користили страначке боје, што би их фаворизовало у односу на остале кандидате. Чак и тако, освојили су 26 од укупно 45 мандата. Три кандидата из такозване „умерене опозиције“, коју заступа странка Јаблоко, ушла су у законодавну скупштину града. Сва друга места заузели су комунисти и друге политичке странке мање или више одане тренутном политичком курсу у земљи. 

Кандидати из Уједињене Русије победили су у свим подручјима на врло важним изборима за гувернере регија, наставља Der Spiegel. То се догодило успркос страначким прогнозама које су предвиђале велики губитак гласова због чињенице да је становништво незадовољно економском ситуацијом у земљи.

За руског председника Владимира Путина и Уједињену Русију, регионални и општински избори били су важан тест расположења људи. Међутим, излазност на регионалним изборима је била релативно ниска. Али, овај податак се односи само на Москву, где је излазност на изборе била само 21,36 одсто.

Укупна излазност на државном нивоу је ипак била 41,2 одсто, што је 3,5 одсто више него на претходним изборима 2018. године. У свим регијама земље одржано је 6015 избора на различитим нивоима, за гувернере, заступнике локалних законодавних скупштина, градоначелнике, чланове градских парламената и заступника у Државној Думи у склопу допунских избора.

У 16 регија у којима су одржани избори за гувернере победили су тренутни заступници. Десет их је на изборе изашло као кандидати из Уједињене Русије, а шест као „самономиновани“, међу којима је такође било чланова владајуће странке. Највише гласова, 89,6 одсто, добио је гувернер Трансбајкалске територије Александар Осипов. Најмање од свих добио је гувернер регије Сахалин, Валериј Лимаренко, 56,1 одсто.

На изборима за регионалне законодавне скупштине, Уједињена Русија добила је већину гласова у 11 од 13 регија. Уједињена Русија показала је најбољи резултат у Републици Туви, освојивши 85,43 одсто гласова. На територији Хабаровска победила је Либерално-демократска странка са 56,1 одсто.

На изборима за московску Градску Думу кандидати странке Уједињена Русија изашли су као „самономиновани“ кандидати. 13 мандата добили су кандидати Комунистичке партије, три мандата опозициона странка Јаблоко и три Праведна Русија. „Самономиновани“ кандидати, де факто кандидати Уједињене Русије, добили су 26 места. Из ових избора се може закључити да је владајућа Уједињена Русија положила испит, као и да игроказ са опозиционим протестима у Москви није жељени резултат.

Многи су упозоравали на бившег Трамповог саветника, а сада ће председник САД видети колико је погрешио. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА