Најновије

СУРОВО РАЗАРАЊЕ НЕПРИЈАТЕЉА: Сиријска авијација бомбардовала неколико легла џихадиста! Погођена база дронова!

Сиријске арапске ваздухопловне снаге (СиААФ) извеле су у четвртак неколико ваздушних напада изнад покрајине Идлиб погодивши бројна места која су припадала џихадистичким побуњеницима.

Сиријска ратна авијација (Фото: Јутјуб)

Међу циљевима за сиријско ратно ваздухопловство била је беспилотна база која је припадала Исламској странци коју предводи Туркестанска исламска партија; наводно је ова инсталација смештена у граду Ал Шугур у близини стратешког града Џиср Ал Шугур у Идлибу.

Обавештајни извори наводно су за арапску верзију новинске агенције Спутњик рекли да база није производила само беспилотне летелице (УАВ), већ и експлозивне бомбе које су коришћене за напад на руску ваздухопловну базу Хмејмим у близини приморског града Џаблеха.

Туркестанска исламска партија једна је од најмоћнијих џихадистичких група која тренутно делује на северу Сирије.

Ова група, коју чине углавном страни џихадисти из земаља попут Кине и Узбекистана, показала се као једна од најефикаснијих милитантних снага, јер су ретко изгубиле било коју територију под својом контролом.

Поред ових удара, сиријске ваздухопловне снаге циљале су и положаје Хаџат Тахрир Ал Шама унутар градова Кафр Набл, Дар Ал Кабира, Хазарин, Кафр Рома и неколико локација у области Џабал Ал Арба'ин у Идлибу.

Учинили су све али је Путинова “Уједињена Русија” глатко победила! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА