Најновије

ЗВЕЗДА МЕЂУ ОДАБРАНИМ ДРУШТВОМ: Податак за понос свих навијача пред почетак Лиге шампиона!

Црвена звезда у среду, 18. септембра од 21 сат у Минхену против Бајерна започиње нову мисију у Лиги шампиона.

Илустрација ( Фото: Јутјуб)

Шампион Србије преко званичног сајта свакодневно указује на разне статистичке податке о учешћу клуба из Љутице Богдана у европским такмичењима. Црвено-бели су се овога пута похвалили да су један од најтрофејнијих клубова учесника оовогодишње Лиге шампиона.

- Црвена звезда у богатој историји освојила је велики титула. Број од 61 освојеног трофеја ставља је у сам врх листе најуспешнијих клубова који се ове сезоне такмиче у Лиги шампиона. Највећи спортски музеј у региону сведок је великих успеха које је наш клуб постизао кроз историју. Црвена звезда се може похвалити огромном збирком трофеја као и тиме да је рекордер по освојеним националним првенствима и куповима у Србији - наводи се на сајту клуба.

Од оснивања, Црвена звезда је чак 30 пута завршавала сезону на првом месту и освајала национално првенство, а 24 пута освојила је титулу националог купа.

- Освајањем најпрестижнијег трофеја у европском клупском такмичењу, уз успехе на националном нивоу, Црвена звезда сврстала се у групу најуспешнијих европских клубова овог спорта. Међу учесницима групне фазе Лиге шампиона, од 32 екипе, само осам европских клубова може се похвалити да су успешнији од нашег тима. Испред Црвене звезде налазе се великани као што су Јувентус, Реал Мадрид, Барселона, Олимпијакос, Бајерн, Ливерпул, Бенфика и Ајакс. Најтрофејнији клуб у овогодишњем издању Лиге шампиона је Барселона са 94 титуле, док Лајпциг не поседује ниједан трофеј у својим витринама.

Величина Црвене звезде огледа се у чињеници да је иза себе оставила преко 20 европских клубова који поседују мање трофеја од ње. Звезда се налази према овом критеријуму испред једног од најмоћнијих тимова и првака Француске Париз Сен Жермена са 39 титула, као и шампиона Енглеске екипе Манчестер Ситија који је до сада освојио 21 трофеј. Такође, екипе као што су Атлетико Мадрид, Тотенхем, Челси, Наполи, Интер, Зенит и Валенсија имају доста мање освојених титула иако важе за велике европске екипе.

Бинић верује у Звездин успех против Бајерна, али уз један услов! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА