Најновије

ЛУДИЛО ОД БРЗИНЕ: Протутњило брзином од 10 хиљада километара на сат! Ово што је тестирала америчка војска није нормално!

Америчко ратно вазухопловство "Ер форс" тестирало је такозване хиперсоничне санке које се наводно крећу брзином од невероватних 10500 километара на сат! Да, добро сте прочитали, 10,5 хиљада километара на сат.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Простом рачуницом долазимо до податка да се неухватљиви објекат који је америчка војска тестирала креће брзином од 2,9 километара у секунди! Ипак, и даље ћемо морати да им верујемо на реч, јер, како видео показује, готово је немогуће видети објекат чак и када се снимак успори четири пута.

Поређења ради, просечна излазна брзина снајперског метка износи између 800 и 900 метара у секунди, па се може закључити да је овај објекат протутњио готово 3,5 пута брже!

Хиперсоничне санке тестиране су у бази Холоман у Новом Мексику, а управо се радило о тесту брзине. Није дат податак када је овај тест извршен.

Према Департману за одбрану, тестирна рампа у Новом Мексику са дужином од 16 километара сматра се најдужом такве врсте у свету. Трака се често користи за тестирање хиперсоничног оружја. Ипак, из Департмана нису специфизирали шта су тачно тестирали на овом снимку.

Прочитајте ОВДЕ   шта је то Трамп саопштио кога је убила америчка војска у специјалној операцији.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА