Најновије

МАЂАРИ ПОРЕКЛИ ДА СУ ДАЛИ ДОЗВОЛУ ЗА ОРУЖЈЕ: Нисмо одобрили превоз оружја из Русије у Србију!

Министарство одбране Мађарске негирало је у свом одговору да је та институција издала дозволу за превоз руских оклопних возила, која су крајем јула допремљена у Србију.

Оклопно возило БДРМ 2 (Фото: Јутјуб)

„Министарство одбране Мађарске у протеклом периоду није издало ниједну дозволу за авио превоз оружја преко мађарског ваздушног простора службеним авионом из Русије у Србију“, стоји у писаном одговору министарства.

Влада Мађарске раније је потврдила да је, упркос санкцијама Европске уније, дозволила транспорт оклопних возила из Русије за Србију, због тога што је он обављен цивилним авионом, за шта није неопходна дозвола, преносе мађарски медији.

„Званични став Мађарске у вези са тим случајем саопштен је 31. јула 2019. године“, даље наводе у одговору који нам је проследила Служба за односе са јавношћу Министарства одбране Мађарске.

Шеф кабинета мађарског премијера Гергељ Гуљаш је крајем јула рекао да су примили протоколарно обавештење о цивилном авиону који је ушао у мађарски ваздушни простор, али да је реч о уобичајеној информацији која се прослеђује надлежнима.

Руска оклопна возила БРДМ-2МС, које је Русија донирала Србији, приказана су у Нишу на југу Србије 29. јула 2019.

До одредишта су, према речима председника Србије Александра Вучића, допремљена ваздушним путем, након што је Румунија одбила да изда транзитну дозволу за пошиљку из Русије.

Како је 26. јула саопштило Министарство спољних послова, Румунија није дозволила транзит руске војне опреме због санкција које је Европска унија увела Русији 2014. после припајања Крима.

Ово су три аргумента Србије да Косово не уђе у Интерпол! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Радио Слободна Европа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА