Најновије

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ ПОРУЧИЛА КАЈЛУ СКАТУ: Савете делите у својој земљи, Ви сте у Србији гост, а не шериф или робовласник!

Ваша екселенцијо, обратићу Вам се у тону који ми налаже домаће васпитање и српска традиција поштовања госта. Такође, на тај начин желим да Вас подсетим на ту околност, коју сте можда заборавили - Ви сте у Србији гост, а не шериф градића на Средњем западу или робовласник берача памука. Време колонијализма је одавно прошло, а прва ствар коју је требало да научите по доласку у дипломатску мисију код Срба је да Срби изнад свега вреднују слободу – јер су је зарадили и платили веома скупо.

Милица Ђурђевић (Фото: Јутјуб)

Пише: Милица Ђурђевић

Очекивала сам да ће након Ваших најновијих "савета" српском народу бар неко од изабраних политичких представника реаговати и одговорити на салве Ваших апсурдних позива да заборавимо ко смо и шта смо, али дан прође, а они по обичају прећуташе још један шамар читавој Србији.

Данас сте надмашили себе. Позвали сте Србе да се ослободе осећаја неправде која нам је учињена од стране појединих западних држава. То би у преводу значило, да се Срби ослободе осећаја истине, самопоштовања. Да бисте нас уверили, да сте нам искрени пријатељи, без имало стида подсетили сте нас да сте у Србију „уложили милијарду долара“. А ја Вас питам, екселенцијо, да ли је то једна милијарда од стотину милијарди материјалне штете, коју сте нам оставили након вашег засипања бомбама и НАТО пројектилима. Сем тога, постоји нешто што се не може надокнадити милијардама. А то су људске жртве. Очито је, екселенцијо, да долазимо из различитих вредносних миљеа. Ви, очигледно, свему знате цену, а ми вредност.

Позвали сте Србе да се угледају на Светог Ђорђа и "убију змаја". Замолила бих Вас да ми појасните на које сте змајеве мислили?!

Да ли се то односило на витешке редове змаја које су следили и наследили Срби на Кошарама и Паштрику?! Ако сте мислили на њих, закаснили сте. Они су одавно убијени - што нису успели Ваши УЧК стипендисти, сустигле су ваше бомбе и пројектили, а што Ви не стигосте, по вашем налогу докрајчила је власт у Београду. Нису наши змајеви убијени онога тренутка када су престали да живе, већ онда када су њихова жртва и разлог борбе исмејани и обезвређени.

Или сте можда, екселенцијо, мислили на кинеског змаја, симбола древне државе чију сте амбасаду у Београду "случајно" срушили током НАТО агресије. Срби у леђа својих савезника не побадају копља, ма колико Вам то било тешко да разумете. Нема потребе да користите наше духовне и националне мотиве у покушају политичке манипулације, јер да истински поштујете српско историјско искуство, не бисте недавно изјавили да смо увек били на погрешној страни историје.

Савете делите својој земљи, чини ми се да су јој преко потребни.

И још нешто, ако Вам је искрено стало до пријатељства са Србијом и Србима, не нишаните копљима на наше змајеве, него ви прободите "аждају" коју сте направили на српској вековној колевци да бљује ватру по читавом Балкану.

Прочитајте ОВДЕ   који је то најрадикалнији и апсолутно немогућ предлог решавања косовског чвора.

Извор: Курир

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА