Најновије

ПОБЕДИЛИ СУ У ТРЦИ ЗА НАОРУЖАЊЕ: Не могу да га пресретну, а домет му је неограничен! Ово је најмоћнији пројектил на свету: Весник буре! (ВИДЕО)

Кремљ "Буревесник" доживљава као ниско летећу крстарећу ракету са "стелт" особинама, који постојећи западни одбрамбени системи не могу да пресретну, а која може да понесе нуклеарне бојеве главе до било које тачке на свету. Путин је то назвао "радикално новом врстом наоружања" са "неограниченим дометом и неограниченом способношћу маневрисања".

Пројектил (Фото: pixabay. com)

Руска ракета која може да лети "нон-стоп" са нуклеарним погоном и може да користи слабости западне одбране "биће спремна за рат до 2025. године".

Супер оружје Владимира Путина "Буревесник" спремно је за размештање раније него што се очекивало, сазнају амерички обавештајци.

- Русија је посвећена огромним улагањима у нове системе попут овог како би поразила америчку противракетну одбрану - упозорио је Џефри Луис, стручњак за нуклеарно оружје из Мидлсбури института за међународне студије у Монтереју, па додао:

- Ми се крећемо ка трци у наоружању.

Најновије откриће долази упркос прошломесечној експлозији током пробе оружја "судњег дана" у Белом мору.

Неки повезују инцидент са "Буревесником", иако разни стручњаци то оспоравају. Русија је у више наврата покушала да тестира неограничени домет "Буревесника" - такође познатог као "Скајфол".

Упућени извори наводе да је сада убрзан временски оквир за припрему овог пројектила.

Сматра се да је тестиран једном раније ове године и четири пута у периоду од новембра 2017. до фебруара 2018., при чему је сваки пут пао.

Али Русија се почетком ове године хвалила да су испитивања нуклеарних ракета "успешно завршена" током "великих фаза тестирања".

Испитивања су "подржала наведене спецификације реактора осигуравајући неограничен домет ракете".

Ово је најбржи торпедо на свету, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА