Најновије

ПОТВРЂЕНА ОСУДА ЗБОГ ТЕРОРИЗМА: Харадинај захтева да се изруче "Косову"!

Апелациони суд у Скопљу потврдио је данас осуђујуће пресуде Кумановској групи, укупно 37 особа је осуђено због тероризма, а већина њих су грађани тзв. Косова.

Рамуш Харадинај (Фото: јутјуб)

Чланови Кумановске групе осуђени су због пуцњаве и насиља у Насељу хероја до којег је дошло у Куманову у северном делу Северне Македоније и која је трајала од 9. до 10 маја 2015. У нередима је страдало 8 полицајаца и 10 чланова групе, од којих је 9 било с КиM.

Прва група осуђена је још новембра 2017. на укупно 746 година затвора. Седам чланова групе су осуђени на доживотну казну, 13 је добило казне од 40 година у затвору, а 6 по 20 година.

Током дугогодишњег суђења, чланови групе су одбацили оптужбе за тероризам тврдећи да су желели да упозоре македонске власти да "не успевају да спроведу права Албанаца“ предвиђена Охридским споразумом потписаним после албанске побуне 2001. која је завршена давањем већих права Албанцима.

Косовски премијер у оставци Рамуш Харадинај је у изјави медијима захтевао да чланови ове групе буду изручени Косову, где би одслужили казне. Управо су чланови ове групе у косовској јавности често довођени у везу са Харадинајем, а косовска влада је чак издвојила и средства за помоћ породицама ове групе и то у време док је Харадинај био на челу такозване владе.

Рамуш Харадинај такође је након одлуке суда затражио међународну истрагу, са чим се сагласио и лажни косовски председник Хашим Тачи.

На одлуку Апелационог суда оптужени имају право да се жале Врховном суду.

Скупили су 100.000 потписа против јавних извршитеља! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: kossev. info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА