Најновије

ТРАМП ПРИЗНАО ДА НЕМА ДОКАЗА ДА ЈЕ ИРАН ГАЂАО САУДИЈСКО НАФТНО ПОСТРОЈЕЊЕ: Техеран је одговоран, али желим да избегнем рат!

Амерички председник Доналд Трамп остао је при ставу да Иран стоји иза напада на Саудијску Арабију, али је истакао да жели да избегне сукоб и да треба сачекати док се сигурно не сазна ко је починилац.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

После сусрета са бахреинским престолонаследником Салманом бин Хамад Ал-Калифом, Трамп је рекао да је одлучан да помогне свом саудијском савезнику, али да жели да избегне рат с Ираном.

"Чини се да је Исламска Република гађала нафтна постројења у Саудијској Арабији, али желимо да то потврдимо са сигурношћу", рекао је Трамп.

Претходно је амерички председник прозвао Иран у вези са нападом на нафтна постројења у Саудијској Арабији, доводећи у питање тврдње Техерана да нема ништа са тим нападом.

"Сетите се када је Иран оборио дрон тврдећи да је био у њиховом ваздушном простору, а заправо није био ни близу. Чврсто су се држали те приче знајући да је то велика лаж. Сада кажу да немају ништа са нападом у Саудијској Арабији. Видећемо?", написао је Трамп на Твитеру.

Иначе, Иран је доказао да је амерички дрон био у њиховом ваздушном простору.

САД су објавиле сателитске снимке, као и тврдње обавештајаца да је Иран кривац за нападе на саудијска нафтна постројења, преноси BBC.

Иран одбацује било какву умешаност у суботње нападе, за које су одговорност преузели јеменски побуњеници Хути, које подржава Техеран.

Доналд Трамп је изјавио јуче да су САД спремне "као запета пушка" за потенцијални одговор на нападе на нафтна постројења у Саудијској Арабији.

Напад на постројење Сауди Арамко паралисао је производњу више од половине глобалног дневног извоза Саудијске Арабије и више од пет одсто светске дневне производње сирове нафте.

Закувава се између САД и Ирана након напада на рафинерију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА