Најновије

АМЕРИКА СРБИМА ОДУЗИМА ГЛАСОВЕ НА КОСОВУ! Покренута је велика акција у Приштини, а мотив јој је грозан

Американци су одобрили одлуку Приштине да се на изборима 6. октобра гласа само са косовским документима, док су Европљани били против.

Илустрација (Фото: Јутјуб)


Ову тврдњу изнео је у уторак председник Србије Александар Вучић, после одлуке Централне изборне комисије Косова којом се не дозвољава гласање бирачима са српским документима, а што је у уторак потврдио тамошњи Врховни суд.

- Таква одлука представља велики проблем за наш народ и донета је како би се по сваку цену у власт угурали послушни Срби, они који ће да раде по налогу њихове амбасаде, а не они који ће да сарађују са Београдом. Али џаба им све. Можете да ускратите Србима 3.000 гласова, видећете 6. октобра, Српска листа ће опет победити, упркос свим ограничењима, кампањама и нападима - поручио је Вучић.

Због дискриминаторске одлуке ЦИК, СЛ је упутила жалбу Врховном суду Косова који је није уважио.

- Ми не одустајемо од борбе за права нашег народа, јер су овом одлуком ускраћена права наших гласача који имају само српска документа - рекао је за наш лист Игор Симић, портпарол Српске листе, напомињући да су о поменутој одлуци обавестили све релевантне представнике међународне заједнице.

Представници Српске листе истичу и да се изборни закони на Косову нису мењали од 2013. године и да су према њима српске исправе валидна верификациона документа на изборима. Они такође подсећају да је поменута одлука ЦИК донета на иницијативу Самосталне либералне странке која, иако је српска, жели да умањи значај Српске листе и могућност грађана, пре свега оних са севера покрајине, да гласају за ову листу.

Према незваничним информацијама, представнике СЛ у наредним данима очекују консултације са посматрачима ЕУ око питања коришћења докумената на овим изборима, а ова листа, како преносе њихови чланови, биће на биралиштима чак и ако остане на снази спорна одлука ЦИК како би наставила борбу за права српског народа и њихов опстанак на КиМ.

Иначе, и када су се у мају ове године бирали градоначелници општина на северу КиМ, ЦИК је саопштио да је гласање могуће само са косовским личним картама, али су грађани са севера тада могли да искористе бирачко право и са српским папирима. Предизборна кампања за предстојеће парламентарне изборе почеће 25. септембра и трајаће до 4. октобра.

Колико би људи погинуло у нуклеарном рату између Русије и САД прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА