Најновије

ОБРАДОВИЋ ПРЕНЕО СТАВ СЗС: Ако нас ЕП позове на разговоре одазваћемо се, а ако зове Маја Гојковић...

"Ако нас Европски парламент позове на разговоре о изборним условима - доћи ћемо, ако нас позове председница Скупштине, нећемо", рекао је председавајући Савеза за Србију Бошко Обрадовић.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Обрадовић каже да је Савез за Србију ценио да је иницијатива председавајућег Спољнополитичког одбора Европског парламента Дејвида Мекалистера за посредовање у дијалогу о изборним условима добродошла, али закаснела за изборе који се најављују за март 2020. године.

СзС наводи да посредовање у дијалогу не одлаже кампању за бојкот и не мења одлуку о неучествовању на "лажним изборима" најављеним за март. 

"Посредовање у дијалогу може имати за циљ искључиво постизање Споразума о поштеним и слободним изборима, механизме спровођења и рок од девет месеци за одржавање правих избора", наводи се у саопштењу СзС-а. 

Из СзС-а наводе да су представницима Европског парламента више пута "јасно рекли" да од испуњења препорука и закључака Стручног тима протеста Један од пет милиона неће одустати.

"На то смо се обавезали потписујући Споразум са народом. Последица неприхватања тих захтева је одлука о бојкоту избора", наводи СзС.

Прочитајте ОВДЕ како су странке окупљене око СзС најавиле бојкот предстојећих избора.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА