Најновије

Остојић о изјави Јеремића да се бојкот неће мерити излазношћу: То ми личи на ону мушку да 'није важна величина'

Новинар Зоран Остојић оценио је говорећи о округлом столу власти и опозиције, да за њега бирачки списак није најважније питање, те да су то медији и функционерска кампања.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

Каже да, што се тиче јавног сервиса, мора да дође у кампањи до равномерније или равноправније расподеле.

"Што се тиче функционерске кампање, шта ће Вучић да отвори у кампањи, кад је све отворио до сад. Да не говорим кад дође Путин, ту скаче рејтинг свакоме, то се не може избећи", каже Остојић.

Говорећи о округлом столу власти и опозиције, као и о реакцијама да то није воља власти, већ "маркетиншки трик", Остојић каже да мисли да је и воља власти можда маркетиншки трик.

"Али воља постоји, чим постоји неки дијалог који ће дати неке резултате. Сигурно ће се бирачки списак очистити од неког броја мртвих", каже он.

Како каже, резултата око бирачког списка ће бити, а око функционерске кампање каже - видећемо.

"Закони који важе су закони претходне владе, просто нису савршени, спискови никад нису били, мада је тешко направити списак у држави у којој одређен број људи не само одлази, него умире, креће се...", тврди Остојић.

Додаје да за њега бирачки списак није најважније питање.

"Најважнији су медији и функционерска кампања. Видећемо какви ће помаци ту бити", каже он.

Остојић сматра да је све тактичка игра, "да се покаже њиховим бирачима и међународној заједници да у суштини бојкот има неке друге циљеве".

"Ја мислим да је одлука донета давно, донета под утицајем оних који су за замрзнути конфликт на Косову и да је суштина бојкота Косово. Мислим да је Бошко Обрадовић рекао - нећемо да им дамо легитимитет за одлуку у Скупштини о Косову. Они који нису за решење, они су за бојкот", каже Остојић.

Како каже, бојкот је легитимно средство у неким ситуацијама када је друштво потпуно подељено.

"Према мом мишљењу, уколико немају неки велики план да сутра, или тог дана, направе нешто што би личило на 5. октобар, то ће бити политичко самоубиство, тај бојкот. Они који имају политичке амбиције, а не воле Вучића, или сматрају да води погрешну политику, искористиће тај њихов бојкот и изаћи на изборе. Вучићу треба алтернатива, која ће га победити на изборима", каже он.

Додаје да се не учествује на изборима само да би победио и имао већину.

"Чак и из опозиције можеш да утичеш, али ван парламента не знам како. Мислим да бојкот неће делегитимисати парламент", каже.

Осврнуо се на изјаву Вука Јеремића да се бојкот неће мерити излазношћу.

"То ми личи на ону мушку да "није важна величина", па шта је друго него излазност. Верујем да ће излазност, кад се очисти бирачки списак, бити на нивоу на ком је била и прошли пут. Те који бојкотују бих саветовао да се потруде да излазност буде што мања, јер ипак се то мери", каже.

Како каже, у Албанији су одржани избори које је опозиција бојкотовала.

"Изашло је 30 одсто грађана, Европу то није занимало, честитала је победницима", истиче Остојић.

Говорећи о темама са округлог стола, каже да, што се тиче јавног сервиса, мора да дође у кампањи до равномерније или равноправније расподеле.

"Што се тиче функционерске кампање, шта ће Вучић да отвори у кампањи, кад је све отворио до сад. Да не говорим кад дође Путин, ту скаче рејтинг свакоме, то се не може избећи", каже Остојић и додаје да мисли да се треба удаљавати од неких узора који су овде узори и доносе рејтинг, а не могу бити узори.

Коментаришући поделу на "праву и лажну опозицију", Остојић каже да је опозиција све што није на власти.

Прочитајте ОВДЕ шта Ангела Меркел очекује од Ане Брнабић.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА