Најновије

ОВА ПАЛМЕРОВА ИЗЈАВА НЕЋЕ СЕ ДОПАСТИ ШИПТАРИМА: Приштина мора да суспендује таксе! Српски зет има поруку и за власти у Београду!

Специјални представник америчког државног секретара за Западни Балкан Метју Палмер изјавио је да следећа тзв. косовска влада мора да буде спремна да суспендује тарифе, које су - како је навео - “препрека за наставак дијалога” између Београда и Приштине.

Метју Палмер (Фото: Јутјуб)

Палмер је додао да се САД надају да би Србија на укидање тарифа одговорила својим иницијативама, које би обухватиле и потенцијалну суспензију кампање за повлачење признања тзв. Косова, а да би на тим основама, две стране могле да се врате за преговарачки сто у позитивној атмосфери, окренути постизању споразума.

“Прва ствар је да сачекамо изборе на тзв. Косову који су заказани за 6. октобар, после чега следи процес формирања владе", рекао је Палмер две недеље пошто се вратио из посете региону, током које се видео са представницима Београда и Приштине.

"Ми ћемо јасно ставити до знања да су наша очекивања да следећа Влада тзв. Косова буде влада која је за дијалог, влада која је спремна да суспендује тарифе, које су препрека наставку процеса дијалога, влада која је спремна да састави преговарачки тим са снажним овлашћењима и спремна да се ангажује за преговарачким столом са Србијом, са озбиљношћу у намери да постигне споразум о нормализацији односа. Сједињене Државе ће бити са њима у свакој фази процеса, али тзв. Косово мора да преузме контролу над својим судбином”, рекао је Палмер.

Прочитајте ОВДЕ шта Ангела Меркел очекује од Ане Брнабић.

Извор: Глас Америке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА