Најновије

АНГЕЛА МЕРКЕЛ ПОСТАВИЛА НОВИ УЛТИМАТУМ СРБИЈИ! Београд ће ово морати да уради ако жели у ЕУ...

Немачка канцеларка Ангела Меркел разговарала са премијерком Србије Аном Брнабић.

Брнабић и Меркел (Фото: srbija.gov.rs)

Она је рекла на конференцији за медије да је са Брнабићевом разговарала и о ситуацији у региону и сарадњи и истакла да је радује што се Берлински процес показао као веома користан и довео до великих могућности и активности сарадње.

Меркелова је, на питање новинара да ли Берлин и ЕУ имају неки рок до када треба да се постигне споразум Београда и Приштине и да ли и даље важи за Србију оквирни датум за приступање ЕУ - 2025. година Жан Клода Јункера, изјавила да нема рокова и поручила: што пре то боље.

"Нема рокова у којима се неке ствари морају завршити, али што пре то боље", рекла је Меркелова.

Каже да је њена порука за све који желе да буду чланица ЕУ да је за то некада потребно мало више времена, некада мање, као и да не постоји лимит или ограничење.

Меркелова је нагласила да ЕУ жели да се задржи замах у реформама и "да се зна да за приступање ЕУ треба решити одређене ствари у вези са Косовом".

"Што се тиче 2025. године, нисам за то да се лицитира неким датумима и временима, већ да све земље кандидати испуњавају услове за приступање, а ти предуслови су врло јасни", рекла је канцеларка.

Додаје да се и у оквиру ЕУ морају спроводе одређене реформе, као и да се може говорити о приступању ЕУ само ако Србија испуњава услове.

Вучић није обавио свој део договора са Западом! Меркел узалуд тражи алтернативу у Ани Брнабић? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/ Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА