Најновије

САУДИЈСКА АРАБИЈА НАПАЛА ИРАНСКЕ СНАГЕ: Почело је! Чим је Tрамп дао зелено светло, бомбардери су полетели!

Ратни авиони Краљевскe саудијскe ваздухопловне снаге учествовали су у циљању проиранске војске на истоку Сирије, рекао је западни извор за "Independent Arabia".

Саудијско ратно ваздухопловство (Фото: јутјуб)

Извор, који је говорио под условом анонимности, рекао је да су саудијски млазњаци, између осталог, уочени и бомбардовали објекте и локације иранске војске у граду Ал Букамал дуж ирачке границе.

"Ваздушни напад уништило је складишта, ракетне бацаче и базе беспилотних летелица, за које Саудијска Арабија мисли да ће Иран користити за циљање саудијских мета након напада на нафтна постројења", додао је извор.

Раније су у медијским извештајима говорили о неидентификованим беспилотним летелицама које су лебделе над Ал Букамалом и околним подручјима која су под контролом иранских снага и његових савезника на истоку Сирије.

Исти извор потврдио је да међународна коалиција против ИД-а циља и групе на црној листи као терористичке организације као што су курдске снаге и друге активне иранске и ирачке војнике у Сирији и другде.

Међутим, високи саудијски званичник негирао је све извештаје о умешаности његове земље у покретање ваздушних напада на иранске снаге у Сирији.

У среду је саудијско министарство одбране организовало конференцију за новинаре на којој је новинарима показало шта она описује као иранску крстарећу ракету и беспилотну летелицу “Delta Wing” (УАВ).

"Истрага је показала да је тип беспилотних летелица “Delta Wing” , а информације које је добило министарство указују да је технологија беспилотне летелице иранска", рекао је портпарол овог одељења пуковник Турки ал-Малики.

"Напад је покренут са севера и Иран је несумњиво спонзорисао", рекао је он на конференцији за новинаре. „Радимо на томе да знамо тачну тачку лансирања,“ додао је званичник.

У уторак је амерички званичник тврдио да су крстареће ракете кориштене у нападима на саудијске нафтне објекте, а напад је дошао из Ирана.

У суботу је нафтном постројењу “Saudi Aramco” напао већи број наоружаних беспилотних летелица, проузрокујући огромне експлозије и пожаре у објекту компаније у Абкаику у источном делу краљевства.

Јеменски побуњеници Хути преузели су одговорност за нападе.

Како су Руси понизили америчко наоружање, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА