Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) АКЦИЈА ИЗ ПРВОГ ЛИЦА: Погледајте како Курди тамане Турке!

Операцију је извела група од неколико припадника Радничке партије Курдистана. Они су са својим возилом дошли на контролно-пропусни пункт и ликвидирали групу турских војника која се на њему налазила. Курди су поред аутоматског оружја користили и ручне ракетне бацаче РПГ-7 и АТ4.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Напад се десио у рејону насељеног пункта Силопи. Ово место се налази у провинцији Ширнак на самој граници са Ираком. Курди су том приликом успели да убију три турска војника који су обезебеђивали овај пункт. Поред ликвидације непријатељских војника, уништен је и једно оклопно возило као и опрема инсталирана на пункту.

На видео снимку се види како Курди (борци оружаног крила Радничке партике Курдистана) у теренском возилу прилазе контрлоном пункту на коме се налазе турски војници. У том моменту на пункту се налазило неколико турских војника и једно оклопно возило Otokar Cobra.

Курди су добро замаскирали своје намере, пошто се јасно види како турски војник ноншаланто прилази возилу, не слутећи шта ће га снаћи за неколико секунди. Пошто су ликвидирали несретног војника, Курди су одмах дограбили аутоматско оружје и ручне ракетне бацаче које се налазило у возилу, и осули паљбу по околним објектима.

Напад је извршен са ручним ракетним бацачима РПГ-7 и АТ-4. Паркирано оклопни возило “Otokar Cobra” је из непосредне близине погођено кумулативним пројектилом испаљеним из РПГ-7. Један контејнер у коме су се налазили турски војници је такође погођен пројектилом испаљеним из АТ-4. Бачено је неколико ручних бомби и испуцано на стотине метака из АП Калашњиков.

Све се муњевито одиграло. Према тврдњама Курда том приликом су убијена три турска војника. Уништена је комплетна техника и неколико објеката који су били у саставу контролног поста. Уништено је и једно оклопно возило Otokar Cobra.

Саудијска Арабија напала иранске снаге! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА