Најновије

ВЛАСТИ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ СЕ ОВОГА БОЈЕ ВИШЕ ОД НУКЛЕАРНОГ ОРУЖЈА: Шокантан снимак открива која група је најопаснија за пад режима (ВИДЕО)

Видео који је добио "The Voice of the Martirs" , хришћанска непрофитна организација која подржава прогоњене вернике широм света, наводно је коришћен да подучи агенте државне безбедности како да идентификују и склоне оне који промовишу религију у Северној Кореји.

Кореја (Фото: Јутјуб)

Видео садржи причу о хришћанској преобраћеници Ча Деок-сун, која је након страдања током Велике глади деведесетих година прошлог века у којој је умрло око 2,5 милиона људи, илегално побегла у Кину у потрази за својим ујаком. Након што је сазнала да му је ујак умро, Деок-сун је отишла у цркву Сеотап, где је први пут чула Јеванђеље.

"Црквом Сеотап управљају прерушени пастори из тајне службе марионетске Јужне Кореје", тврди се у видеу. „У њему су смештени илегални преступници бескућника, пружајући антирепубличку (анти-корејску) верску наставу и ефикасно их обучавајући као шпијуне“.

У видеу се каже да је „наивно веровала проповеди о милосрдном Богу и постала "фанатични верник“ који се вратио у Северну Кореју ради формирања подземне мреже хришћана унутар земље. "Непријатељ је потпуно преварио", додаје се.

По повратку у Северну Кореју, Ча се пријавила због кршења закона преласком у Кину, али су власти биле „попустљиве“ и пустиле је да оде, каже се у видеу.

Будући да је осиромашила, Ча је путовала из града у град да би зарадила новац. Према видео снимку, еванђелисткиња је давала новац сиромашнима и потребитима и сваке недеље организовала скупове хришћана како би се тајно молили и проучавали Свето Писмо. Захваљујући евангелистичким напорима Ча, њена породица се, заједно са бројним другима, преобратила у хришћанство.

На крају је званичнике о Чау прокјавио "добар и савестан држављанин Северне Кореје." ВОМ верује да је или убијена из ватреног оружја или је умрла у гулагу.

Северна Кореја важи за најгору земљу за жибот хришћана. Организација процењује да се многи грађани земље, укључујући око 50.000 верника, држе у притвору, затворима или политичким логорима.

"Не бојимо се нуклеарног оружја ... бојимо се да ће неко попут вас донети религију у нашу земљу и употребити је против нас. Тада ће се сви окренути Богу и ово ће постати Божја земља и ми ћемо пасти", наводно су једном корејском пастору изјавили званичници.

Шта је Макрон заиста рекао о пропасти западног царства и шта се догађа прочитајте ОВДЕ.

Извор: christianpost. com/ Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА