Најновије

БИХ 5. СЕПТЕМБРА ПРЕСТАЈЕ ДА ПОСТОЈИ! Додик тврди да неће дизати револуцију да је сахрани, али...

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да неће дизати револуцију због тога што се не поштује договор политичких лидера три конститутивна народа, већ да ће одговорити политичким ставом у Скупштини Републике Српске.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Милорад Додик је са руским амбасадором у БиХ Петром Иванцовим разговарао о неформирању власти на нивоу БиХ.

Додик каже да ипак очекује да ће ускоро о свему свој став заузети ЕУ, која је давно рекла да су и НАТО и европске интеграције одвојени процеси.

Због непоштовања споразума који су потписали лидери, Додик је рекао да неће дизати револуцију, него ће одговорити политичким ставом у Народној скупштини Републике Српске.

Покушаће, како каже, да тражи српско јединство, што је и раније чинио, али истиче да опозицији очигледно није стало до тога, већ подилази странцима и Изетбеговићу.

"Ово што радимо није авантуризам. Ако не буде договора до 5. септембра, не значи да ћемо одмах 6. септембра ићи у Народну скупштину Српске. Обавићемо договор, добро се припремити, а онда ћемо у Народну скупштину. Ако нас опозиција не подржи, имамо двије трећине у НСРС, да донесемо документ са којим ћемо ићи у преговоре са ФБиХ", рекао је Додик.

Поновио је да Република Српска јесте учествовала у формирању Оружаних снага и УИО, али није очекивала да ће након неколико година на овакав начин договор злоупотребити бошњачка страна.

"Опструкције из политичког Сарајева су удар на вољу бирача", поручио је Додик.

Када је реч о имплементацији изборних резултата, руски амбасадор у БиХ Петар Иванцов рекао је да се тај посао требао урадити у складу са Дејтонским споразумом и равноправности народа и на основу изборне воље.

Такође, Иванцов је рекао да у складу са изборним правилима председавајући Савета министара треба да припада српском народу.

Говорећи о АНП-у, рекао је да стоји иза тога да се то питање мора ставити у страну и да се води дијалог на основу споразума, који једино води ка решењу.

Погледајте ОВДЕ шта је рекао Велибор Џомић о положају СПЦ у Црној Гори.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА