Најновије

И ДАЉЕ НЕМА ПРАВДЕ ЗА СРБЕ: Опет одложено суђење великом крвнику! Па докле више?!

Суђење Атифу Дудаковићу и још 15 припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије БиХ за злочине над Србима на подручју Крајине 1995. године, које је требало да буде одржано данас у Суду БиХ, одгођено је због болести једног од оптужених.

Ратни злочинац Атиф Дудаковић (Фото: јутјуб)

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против њих због сумње да су починили злочине против човечности на подручју општина Босански Петровац, Кључ, Босанска Крупа, Сански Мост и ратни злочин над цивилима на подручју општина Бихаћ и Цазин. 

Осим Дудаковића, оптужени су Екрем Дедић, Санел Шабић, Ибрахим Шиљдедић звани Шиљо, Сафет Салихагић, Адис Зјакић, Хасан Ружнић, Реџеп Злојић, Самир Солаковић, Фатмир Муратовић, Мухарем Алешевић, Хусеин Балагић, Але Хоџић звани Пумпарица, Един Домазет, Ејуб Кожењић звани Ејко и Шеширџија, Ибрахим Надаревић и Саид Мујић. 

Оптужница их терети за убиство више од 300 Срба, међу којима највише цивила, углавном старије животне доби, као и војника који су се предали или били заробљени и тако онеспособљени за борбу. 

Тела једног броја жртава пронађена су након рата и ексхумирана из више појединачних и масовних гробница, а за некима од убијених још се трага. 

Део оптужнице за Дудаковића односи се на ратне злочине почињене над жртвама бошњачке националности, припадницима и присталицама Народне одбране Аутономне Покрајине Западна Босна, за време сукоба у Цазинској крајини, на подручју општина Бихаћ и Цазин. 

Наредно рочиште биће заказано накнадно.

Пљуште претње од Колинде, спомиње се и Вуковар, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Срна

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА