Најновије

ОДЛАЗИ НАМ ЈАТ: Држава расписала продају, а ево и за колико!

Министарство привреде расписало је данас јавни позив за учешће у поступку јавног прикупљања понуда ради продаје капитала Јат техника Сурчин.

Авион Јат технике (Фото: јутјуб)

Почетна цена је 10,24 милиона евра, што је 50 одсто процењене фер тржишне вредности капитала субјекта приватизације.

Планирана је продаја 99,3834 одсто укупног капитала Јат технике, претежно у власништву Републике Србије, а заинтересовани могу поднети пријаве за учешће у поступку најкасније до 4. октобра 2019. године до 15 сати.

Како се наводи на сајту Министарства привреде, према извештају овлашћеног проценитеља, највиша вредност у распону процењене фер тржишне вредности капитала на дан 31. децембар 2018. године, који се нуди на продају, износи 20.499.814 евра. Предмет продаје чини удео од 95,4093 одсто укупног капитала субјекта приватизације у власништву Републике Србије, удео од 2,7273 одсто укупног капитала у власништву Републичког фонда за ПИО, удео од 1,0804 одсто укупног капитала у власништву Републицког завода за здравствено осигурање, удео од 0,1574 одсто укупног капитала Субјекта приватизације у власништву Националне службе за запошљавање.

Такође, на продаји је и 0,6256 одсто капитала у власништву локалне самоуправе, Општине Пећинци, Града Панчева, Општине Алибунар, Општине Ковин, Града Вршца и Општине Аранђеловац.

Како је објављено на сајту Министарства привреде, право учешћа има домаћа и страна правна лица која као претежну делатност обављају делатност одржавања и оправке ваздухоплова и то најмање у последњих пет година у континуитету, а да су у 2018. години остварили самостално или на консолидованом нивоу пословни приход од најмање 40 милиона евра, као и потребне сертификате.

Право учешћа има и козорцијум правних лица, Заинтересовани су дужни да уплате депозит за учешће у поступку у износу од 2.049.981 евра или у динарској противвредности обрачунатој по средњем курсу НБС-а на дан плаћања.

Због чега Нови Сад добија 4,5 милијарде динара, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА