Најновије

ОШТРА РЕАКЦИЈА ДВЕРИ НА ПОТЕЗ ПОЉАКА: Политичко лицемерје оживљава фашизам у Европи! Србија је поново понижена!

Обележавање 80 година од почетка Другог светског рата у Пољској је само једна у низу манифестација злоупотребљених за понижавање суверене државе Србије, оцењују Двери у саопштењу које је достављено медијима.

Посланик Двери Марија Јањушевић (Фото: Јутјуб)

''Непојмљиво је да се било ко усуди да омаловажи српске жртве у Другом светском рату и несумњиви допринос Србије у слому фашизма. То што ни Русија није добила позивницу јасно говори да НАТО наставља са својим притисцима без скрупула и поштовања људских права и људских жртава'', наводи се у саопштењу.

Двери подсећају да Србија никада није пописала све своје жртве у ратовима 20. века, нити је саградила меморијални центар за све своје жртве, те констатују да је последица таквог немара непоштовање које међународни фактори показују према нашој држави.

''Пољска нам је својим непримереним понашањем посредно и сама указала да је Русија наш природни, логичан и искрени партнер. Сведоци смо све безобразнијег дивљања усташтва у Хрватској, готово комичних покушаја присвајања српских научника и културног блага од стране неоусташа, а све су чешћи неофашистички изгреди широм света'', наводе Двери.

Сматрају да је хрватској председници не би пало на памет да Хрватима приписује слободарске тековине Срба да је званична Србија раније реаговала на њене бројне неодмерене изјаве, попут ове ''срамне'' поводом манифестације у Пољској.

Посланик Двери Марија Јањушевић благовремено се обратила Дуњи Мијатовић, комесару Савета Европе за људска права и информисала је о могућим пропустима на самом обележавању 80. годишњице од почетка Другог светског рата, указујући на позитивне примере антифашистичке борбе, али одговор није добила, наводе Двери.

Они позивају све надлежне на очување мира, на одговоран и непристрасан однос према свим невиним жртвама у рату и мирнодопским условима, те напомињу да ће се посебно критички односити према злоупотреби и селективној заштити људских права и ''подмуклом распиривању неофашизма''.

''Двери ће као и до сада неуморно подсећати јавности на све подвиге Срба током протеклог века и све жртве за мир и слободу Србије и других суверених држава, које нису никога нападале, већ штитиле свој суверенитет и територијални интегритет'', поручују из тог покрета.

Прочитајте ОВДЕ шта је Миодраг Линта поручио Колинди Грабар-Китаровић.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА