Најновије

ПУТИН ПРЕДУХИТРИО АМЕРЕ, ПОСЛАО У СРБИЈУ ХАРЧЕНКА: Чека нас врућа јесен, на столу ће бити захтев да уђемо у НАТО, да признамо Приштину...

Бивши шеф координационог тела за КиМ и председник КК Црвена Звезда Небојша Човић оцењује Палмерово именовање као поруку САД да ће се више укључити у процес са Приштином и да ће бити више присутна у дијалогу.

Путин и Хараченко (Фото: РИА)

"Метју Палмер је искусан, познаје регион. Његова дипломатска каријера је почела у Београду. Говори српски језик, прагматичан је. Српски је зет, што може да буде позитивно и негативно, јер стално треба у јавности да се доказује како балансира и како је објективан", каже Човић.

Човић је подсетио на чињеницу да је Палмер дипломатски сазревао у време администрације Клинтона, а да се зна "да су Американци били конструктори у прављењу оваквог монструма какво је Косово".

"Оно што је евидентно на први поглед је то да се Америка снажније ангажује овде. Сада ми је још јасније и зашто су Руси за амбасадора у Београду изабрали Харченка, који је, такође, велики познавалац проблематике Косова и Метохије", наглашава Чолић.

"Биће врућа јесен", закључује он.

Русија никад неће признати терористичку државу Косово. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Прва/ Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА