Најновије

АМЕРИЧКИ МАРКЕТИНГ КОШТАО ИХ ГЛАВЕ: Ево зашто су Саудијци били беспомоћни пред нападом дронова! (ВИДЕО)

Вишеструке батерије Патриот, разарачи Аегис и радари чувају саудијско небо, али нису успели да зауставе масовни напад на нафтно поље јер њихова стварне карактеристике нису оно што САД рекламирају, изјавио је извор из руске војске.

Ракетни систем Патриот (Фото: Јутјуб)

Искористивши испоруке оружја САД-у, Саудијска Арабија је успела да изгради „најмоћнији систем противваздушне одбране у региону који пружа потпуну радарску покривеност“, изјавио је у четвртак високи руски војни извор, пренео је РТ.

Данас постоји 88 лансера Патриот - од којих је 52 најновија верзија ПАЦ-3 - који штите северну границу Саудијске Арабије, додао је он.

Поред тога, три система наоружана са 100 СМ-2 ракетама штите саудијску обалу Персијског залива.

Али њихова ефикасност је у стварним акцијама када је у питању акција у стварном животу, приметио је он.

"Патриот и Аегис системи противваздушне одбране не одговарају њиховим карактеристикама по којима су продати - неефикасни су против ваздушних циљева величине крстарећих ракета", изјавио је он.

"Они једноставно нису у стању да одврате непријатељски напад који укључује масовну употребу беспилотног оружја у стварној борби", објаснио је.

Говорио је управо док се међународни медији боре да открију зашто војска Краљевине не може ништа да заустави ваздушни напад на нафтне објекте Абкаик и нафтно поље Кураис.

У четвртак је државни секретар Мајкл Помпео покушао је да оправда неуспех, рекавши да "неки од најбољих на свету не погоде ствари увек". То би могло бити вероватно ако је у току напада радио само један лансер Патриота, додао је извор.

Ево шта је Иран поручио Америци! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА