Најновије

ЦРНОГОРЦИ ОДАБРАЛИ СТРАНУ У СЛУЧАЈУ РАТА: Пљунули на традицију и жртву синова који су пали за ослобађање српског Косова!

Војска Црне Горе потписала је Технички споразум између држава чланица НАТО савеза да ће заједно са самозваним Министарством Косовских снага безбедности учестовати у вежби Албански напор 19 (Албаниан еффорт 19).

Црна Гора НАТО (Фото Влада Црне Горе)

- У складу са Чланом 4б Закона о употреби јединица Војске Црне Горе, министар одбране одобрио је учешће два припадника Војске Црне Горе на вјежби Албански напор 19 (Албаниан еффорт 19) - саопштено је.

Својом бројним стањем и оскудном техничком опремљеношћу Војска Црне Горе нема капацитета да суштински допринесе било којој озбиљнијој војној активности. Тако је и са војном вежбом "Албански напор 19", реаговао је Игор Дамјановић, аналитичар.

- Међутим, НАТО пакт као да се руководи олимпијским мотом "важно је учествовати", па је приморао Министарство одбране Црне Горе да на војну "Албански напор 19" пошаље 2 војника и тако формално повећа број земаља учесница. Иако учешће црногорских војника неће представљати никакав материјални допринос, оно ће упутити снажну моралну поруку Србији, да у случају евентуалног сукоба на Косову и Метохији црногорска војска, па и симболично стајаће, на супротној страни - истакао је Дамјановић и апострофирао:

- Срамном одлуком да учествује на вежби "Албански напор 19" Министарво одбране Црне Горе још једном је пљунуло на нашу светлу војничку традицију и оскрнавило жртву хиљада најбољих црногорских синова, који су у Првом балканском рату пали за ослобођење Метохије.

Додик оплео по декларацији СДА! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА