Најновије

ДРАМА НА НЕБУ ИЗНАД СИРИЈЕ: Непријатељ покушао да бомбардује Дамаск a онда су се појавили руски ловци!

Руске ваздухопловне снаге наводно су синоћ блокирале израелску војску да изведе нападе на Сирију, јавила је јутрос руска ваздухопловна публикација Avia.Pro.

Руска авијација (Фото: Јутјуб)

„Синоћ, док су изводили још једну серију напада на предграђе Дамаска, руски борбени авиони полетели су из ваздухопловне базе Руске војске Хмејмим, која се налази у провинцији Латакија, у јужном делу Арапске Републике, што је резултирало поремећајем израелски напада на сиријску престоницу и њену околину “, известила је Avia.Pro.

Како тврди Avia.Pro, руска војска је сиријским оружаним снагама доставила и информације о израелском дрону који се припремао за напад на југоисточно предграђе Дамаска.

„Према подацима, најмање два борбена авиона полетела су из ваздухопловне базе Хмејмим, око 8 сати. у правцу југоистока, након чега је, под непознатим околностима, оборен израелски дрон који је нарушавао сиријски ваздушни простор. Након тога није дошло до напада на предграђа сиријске престонице “, наставили су.

„Значајно је да је, према речима западних медија, током састанка Владимира Путина и Бењамина Нетањахуа, руски лидер претио да ће предузети мере против Израела уколико Тел Авив настави да напада на Сирију“, додала је Avia.Pro.

Ако се то покаже да је тачно,  ово је већ четврти пут од краја августа да руска војска блокира израелски напад на Сирију.

Назвали су је "специјална војна операција", а ево шта су све уништили! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА