Најновије

ЛИНТА БЕЗ ПАРДОНА: Очекивана подршка Изетбеговића ратним злочинцима!

Председник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта оценио је као "дубоко антисрпску али очекивану изјаву" лидера Странке демократске акције (СДА) Бакира Изетбеговића на недавном Седмом конгресу те бошњачке странке да су оптужени ратни злочинци Атиф Дудаковић и Сакиб Махмуљин, као и ослобођени ратни злочинац Насер Орић и други осумњичени и оптужени бошњачки генерали тобоже угледни команданти Армије БиХ који пролазе правосудну голготу.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

- Јасно је да Бакир Изетбеговић и други бошњачки политичари заступају врхунску лаж о наводној агресији на БиХ коју су извршили, пре свега, Срби заједно са Србијом. Теза о невиности Бошњака и теза о њима како жртвама нема никакве везе с правом истином о карактеру рата који је вођен у БиХ - навео је Линта у саопштењу за јавност.

Он је оценио да је узрок рата у БиХ био "покушај Алије Изетбеговића да реализује идеологију коју је осмислио у Исламској декларацији и да створи исламизовану БиХ у којој би Бошњаци имали доминацију", а у "остварењу тог ратног циља тзв. Армија БиХ је починила планске, осмишљене и масовне злочине над српским народом".

Линта је позвао српско Тужилаштво за ратне злочине да коначно почне да процесуира бројне и планске злочине које је тзв. Армија БиХ починила над српским народом.

То подразумева да се покрене истраге и подигну оптужнице против команданата тзв. Армије БиХ који су наредили или лично учестовали у убијању и мучењу српских цивила и ратних заробљеника, као и оптужнице против оних који нису спречили или казнили подређена лица која су убијала и мучила српске цивиле и ратне заробљенике и систематски пљачкали имовину.

- Процесуирање ратних команданата тзв. Армије БиХ је један од начина да се разобличи бесмислена лаж о српској агресији и Бошњацима као жртвама и тзв. Армији БиХ чији су припадници тобоже водили ослободилачки о одбрамбени рат - истакао је Линта.

Штампа се 7 одсто мање листића од укупног броја бирачана КиМ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА