Најновије

НОВИ НАПАД САУДИЈСКЕ АРАБИЈЕ: Назвали су је "специјална војна операција", а ево шта су све уништили!

Коалиција предвођена Саудијском Арабијом саопштила је 20. септембра да је покренула „специјалну војну операцију“ против положаја Хута у западној јеменској провинцији ал-Худаидах, где се примењује примирје које спонзорише САД.

Ратни авион Саудијске Арабије (Фото. јутјуб)

У званичном саопштењу, коалиција је рекла да су њени ратни авиони уништили четири монтажна места за импровизоване експлозивне направе које се постављају у води (WBIED) и морнаричке мине.

"Напади су изведени у складу са међународним хуманитарним законом ... предузете су све мере предострожности", наводи се у саопштењу.

Ал-Масирах је потврдио да су саудијски ратни авиони извели четири ваздушна удара по положајима у округу ал-Хали, источно од центра града Ал-Худаидаха. Како се извештава, нико није убијен или повређен.

Акција коалиције предвођена Саудијском Арабијом била је велика повреда примирја, а то је постигнуто прошле године након низа разговора у Шведској.

Мохамад Абд ал-Салам, шеф делегације Хута на мировним преговорима, назвао је саудијске зрачне нападе "опасном ескалацијом", упозоравајући Краљевину на одговор.

"Интензивни ваздушни напади на Ал-Худаиадах у опасној ескалацији која би могла окончати споразум из Шведске, па нека коалиција сноси последице ове ескалације", написао је Абд ал-Салам на Твитеру.

Чини се да је операција коалиције коју предводи Саудијска Арабија одговор на напад Абкаик-Хураис 14. септембра, који је нанео велики ударац производњи нафте у Краљевини. Хути вероватно неће толерисати ову операцију.

Како су Американци побили цивиле беспилотним летелицама, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА