Најновије

ПРЕД ОВОМ ЖЕНОМ КЛЕЧЕ И ТАЧИ И ХАРДИНАЈ: Она управља Косовом директно из Америке, а сада је повукла офанзиван потез! (ФОТО)

Председник тзв. Републике Косово Хашим Тачи борави у САД, где ће се на једном од религијских скупова које приређује Доналд Трамп састати и с председником Америке.

Тачи и Харадинај (Фото: Јутјуб)

Како се сазнаје, Тачи је у Америку отишао на мала врата, а главну улогу одиграо је албански лоби и најмоћнија Албанка и амбасадорка тзв. Косова у Вашингтону Вљора Читаку.

- На Косову следе избори и велики новац и утицај су покренули Албанци како би се пред њих Тачи састао с неким од водећих људи у САД, па чак и с председником Трампом. Процена је да би то значајно поправило рејтинг Тачију, који је потребан Американцима за још многе ствари на Косову - каже извор из дипломатских кругова у Вашингтону.

Према његовим речима, читаву машинерију је покренула Вљора Читаку, баш као што је то учинила кад је требао да се испромовише и Кадри Весељи у Америци.

Вљора је веома јак играч и она ће бити све време уз Тачија у Њујорку. Ништа не може да прође без њеног знања у Америци - каже извор.

Подсећамо, косовски председник још у среду је отпутовао у званичну посету САД.

У Ајови је посетио припаднике КБС који су на у обуци у Националној гарди, а у наставку посете САД боравиће у Њујорку где ће учествовати у раду Генералне скупштине Уједињених Нација и присуствовати пријему код председника САД Доналда Трампа, наводи се у саопштењу Кабинета косовског председника.

Косовски председник такође ће и присуствовати вечери коју висока представница Европске Уније, Федерика Могерини организује за лидере Западног Балкана.

Председник Србије Александар Вучић најавио је јутрос могућност да ће се током предстојеће службене посете Њујорку састати накратко и с америчким председником Трампом.

„Још не знам да ли ћу да идем у недељу или понедељак, сад нешто Трамп заказује некакве религијске скупове, па видим да ће Албанци да се хвале да су тамо били, да су се састали с Трампом стварно, а нису. Па не знам да ли да и ми ту идемо и да ми глумимо као да смо причали 100 сати, а у ствари смо дошли да се сликамо и да прозборимо минут, а сваки минут је вредан с председником Америке, па ћемо да видимо. То је сад на службама да те ствари реше,“ рекао је Вучић.

Ово нас чека као резултат преговора са Приштином! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА