Најновије

СКАНДАЛ ТРЕСЕ ВАШИНГТОН: Трамп притискао Зеленског да истражи Бајденовог сина! Албански лобиста ударио на америчког председника!

Бивши потпредседник Сједињених Америчких Држава Џо Бајден осудио је извештаје да је председник Доналд Трамп вршио притисак на украјинског колегу да истражи пословање његовог сина.

Џо Бајден (Фото: Јутјуб)

"Уколико су ти извештаји тачни, онда заиста нема краја спремности Трампа да злоупотреби своју моћ и понизи нашу земљу", навео је Бајден у саопштењу.

Он је додао да би Трамп требало да објави транскрипт телефонског разговора са Володимиром Зеленским из јула, "како би амерички народ могао сам да суди о случају".

Волстрит џорнал је објавио, позивајући се на људе који су упознати са материјом, да је Трамп вршио притисак на Зеленског у више наврата да истражи демократског председничког кандидата Џоа Бајдена и пословање његовог сина.

Трамп је у обраћању новинарима рекао да "није важно о чему су причали".

У телефонском разговору у јулу, Трамп је напоменуо Зеленском више пута да на истрази ради с личним адвокатом америчког председника Рудијем Ђулијанијем.

Трамп је, међутим, одбио да каже новинарима да ли је са Зеленским разговарао о Бајдену или његовој породици, али је рекао да би "неко требало да надгледа" бившег потпредседника САД.

Трампов разговор са Зеленским истражују демократе, који испитују да ли су Трамп и Ђулијани покушали да манипулишу украјинском владом у помагању Трамповој предизборној кампањи тражећи информације које би могле бити штетне за Бајдена, његовог противкандидата за председника САД.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Доналд Трамп одлучио да распореди америчко оружје у С. Арабији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА